Havada tehlikeli yakınlaşma: Çin savaş uçağı ABD jetini titretti

Tayvan meselesi nedeniyle ABD ve Çin arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Pentagon, bir Çin savaş uçağının Güney Çin Denizi üzerinde bir ABD keşif uçağına yakın uçtuğunu bildirdi. Tehlikeli yakınlaşma savaş uçağının kuyruk türbülansı yapmasına neden oldu. O anlar Pentagon tarafından sosyal medyadan paylaşıldı.

Tayvan Çin ve ABD arasında güç konusu olmaya devam ediyor. Çin olası bir işgalin planlarını hazırlarken uzmanlar bölgede 2027 yılına kadar olası bir savaşın alarm verdiğini söylüyor. ABD ve Çin arasındaki gerilim tırmanmaya devam ederken, geçtiğimiz cumartesi günü yeni bir gelişme daha yaşandı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un aktardığına göre, Çin'in J-16 model uçağının yaptığı "gereksiz agresif bir manevra", ABD RC-125 model savaş uçağının kuyruk türbülansı yapmasına neden oldu.

Pentagon, Amerikan uçağının "uluslararası hukuka uygun bir biçimde uluslararası hava sahasında güvenli ve rutin operasyonlar yürüttüğünü" söyledi.

Çin ise ABD'yi bölgede yaptığı hava ve deniz keşifleriyle ulusal güvenliğini tehlikeye atmakla suçluyor.

NORMALLEŞME ADIMLARI

Öte yandan iki ülke arasındaki gergin ilişkilere rağmen, ABD Başkanı Joe Biden bu ay gazetecilere verdiği demeçte 'çok yakında bir çözüm' öngördüğünü söyledi.

Geçtiğimiz ay Çin'in Washington büyükelçisi değişti. Yeni büyükelçi Xie Feng 'ABD ile diyaloğu artırmak, farklılıkları yönetmek ve aynı zamanda ilişkimizi doğru yola döndürmek için işbirliğimizi genişletmek için çalışacağız' dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir