Hindistan yönetiminden tüm eyaletlere talimat: Sivil güvenlik tatbikatlarına başlayın

Hindistan yönetiminden tüm eyaletlere talimat: Sivil güvenlik tatbikatlarına başlayın

Keşmir bölgesindeki terör saldırısının ardından Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim sürerken, Hindistanlı yetkililer, tüm eyaletlere sirenlerin hazırlanması ve tahliye planlarının provasının yapılması gibi önlemleri içeren tatbikatlar yapma yönünde talimat verdi.

Son haftalarda Pakistan'la yaşanan gerilimlerden sonra, Hindistan İçişleri Bakanlığı, tüm eyaletler için talimatname yayımladı.

Bakanlık, eyaletlerin hava saldırısı uyarı sirenlerinin hazır hale getirilmesi, tahliye planlarının güncellenmesi ile provasının yapılması, elektrik kesintisine karşı önlemler, sivillerin saldırı durumunda kendilerini korumak için eğitilmesi ve hayati öneme sahip tesislerin erken kamufle edilmesi gibi önlemleri içeren sivil güvenlik tatbikatları yapılmasına karar verdi.

‘DÜŞMANCA BİR SALDIRI DURUMUNDA…’

Tatbikatların 7 Mayıs'ta yapılması talimatını veren Bakanlık, sivil tatbikat kararının "düşmanca bir saldırı durumunda etkili sivil savunma" gerekçesiyle alındığını duyurdu.

Hindistan basınında yer alan haberlerde, kararın İslamabad ile Yeni Delhi arasındaki gerginlik bağlamındaki zamanlamasına işaret edilerek böyle bir tatbikat talimatının en son iki ülke arasında savaşın yaşandığı, 1971'de verildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Hindistan'ın idaresindeki Cammu Keşmir'in Pahalgam bölgesinde silahlı kişilerin 22 Nisan'da turistlere ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı düzenleyenlerin "Pakistan'dan geldiği" suçlamasında bulunan Hindistan, İndus Suları Anlaşması’nı askıya almış, Yeni Delhi'de görevli Pakistanlı müsteşarların bir hafta içinde ülkeyi terk etmelerini istemiş ve Pakistan vatandaşlarına yönelik vize hizmetlerinin askıya alındığını, daha önce verilen tüm vizelerin iptal edildiğini duyurmuştu.

Pakistan, suçlamaları reddederek Hindistan'ın İslamabad'daki diplomatik personel sayısına sınırlama getirmiş, İndus Suları Anlaşması’nın dışına çıkılarak nehirlere yapılacak müdahaleleri "savaş nedeni" sayacağını ilan etmiş, Hindistan ile her türlü ticareti askıya almış ve hava sahasını kapatmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN