Hindistan'da cami yıkımı sonrası çıkan olaylarda 4 ölü

Hindistan'da cami yıkımı sonrası çıkan olaylarda 4 ölü

Hindistan'da yasadışı inşa edildiği iddia edilen caminin yıkılmasının ardından tansiyon yükseldi. Yüzlerce kişi yaralanırken en az 4 kişi ise hayatını kaybetti.

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde bulunan bir caminin 'yasa dışı inşa edildiği' iddiasıyla yıkılmasının ardından caminin bulunduğu Haldwani kasabasında çıkan olaylarda en az dört kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

GÖRDÜĞÜN YERDE VUR EMRİ VERİLDİ

Çıkan olaylarda protestocular çevredeki araçları ateşe verip, polise taş attı. Polis ise kalabalığa göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Polis tarafından yapılan açıklamada, eylemler sırasında en az 4 kişinin öldüğü, aralarında polis ve gazetecilerin de bulunduğu en az 80 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Çıkan olayların ardından sokağa çıkma yasağı uygulanırken, polise "gördüğün yerde vur" emri verildi.

Çatışma, polisin "kaçak yapılaşmaya karşı mücadele" olarak adlandırdığı bir operasyon sırasında meydana geldi. Yetkililer, uygulamanın cami ve bitişiğindeki medrese de dahil olmak üzere yasadışı yapıları temizlemek için başlatıldığını söyledi. Camide namaz kılan Müslümanlar haksız yere hedef alındıklarını ifade etti.

Eyalet Emniyet Genel Müdürü Abhinav Kumar, şehirdeki durumun endişe verici olduğunu ancak protestocuların dağıtılması sonucu olayların kontrol altına alındığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN