Hindistan’da koronavirüse karşı iğrenç tedavi

Vakaların ve ölümlerin rekor üste rekor kırılan Hindistan’da koronavirüse karşı uygulanan tedavi yöntemi tepkilere neden oldu. Bir köyde kurulan korona merkezinde hastalara tedavinin yanı sıra, inek sütü ve idrarından yapılan karışımlar veriliyor. Hintli bir milletvekili de bu karışımı içtiği anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Hindistan'ın koronavirüs tablosu ürkütüyor. Ülkede dün 403 bin 738 Kovid-19 vakası tespit edildi ve 4 bin 92 can kaybı yaşandı. Aşılama kampanyasının ise henüz salgını durduracak düzeyde olmadığı ifade edilirken, ülke ilginç bir tedavi yöntemi ile gündeme geldi. 

Tetoda adlı köydeki bir inek barınağında Kovid-19 merkezi kuruldu. Merkezde, kökeni Hint altkıtasına dayanan bir alternatif tıp sistemi 'Ayurveda' uygulanıyor. Normal tedavinin yanı sıra, hastalar inek sütü ve idrarından yapılan karışımlarla 'tedavi ediliyor.'  Bazı hastalar ayrıca bağışıklığı arttırdığına inanılan inek dışkısını vücutlarına sürüyor.  

Vedalakshana Panchgavya Ayurved isimli merkezde çalışan Mohan Jadhav, 'tedavi' sürecini gazetecilere şöyle anlattı:  

"Kovid-19 semptomları olan hastaları tedavi etmek için inek idrarından ve bazı bitkilerden oluşan 'gau tirth' karışımını kullanıyoruz. Sonra bir öksürük tedavisi var ve burada inek idrarı bazlı ilaç kullanıyoruz. Ayrıca inek sütünden hazırlanan bir bağışıklık güçlendiricimiz olan 'chawanprash' var."

"BİLİMSEL KANIT YOK"

Yerel medyada yer alan haberlere göre, 50 kişilik kapasitesi olan merkezin 40 yatağı dolu. Sputnik International'a konuşan Dr. Ajay Dimri, Ayurveda'nın dayandığı herhangi bir bilimsel kanıt olmadığını belirterek, "Ancak hasta doğrudan hayvanlarla temas etmemelidir. Kovid-19'un hayvanlarda yayıldığını doğrulayan herhangi bir çalışma olmasa da tedbir olarak doğrudan temastan kaçınmalıyız.

Buradaki tedavi, ilaçlı tedavinin yerini alamaz. Ancak Kovid-19 tedavisinde beslenme alışkanlıkları önemli rol oynar ve eğer bir hasta organik ve doğal gıda alıyorsa herhangi bir zararı olmaz" dedi.  

HİNT VEKİL KORONAVİRÜSE ÇARE OLARAK İNEK İDRARI İÇTİ 

Öte yanda, Hint milletvekili Surendra Singh de inek idrarının koronavirüsten diyabete kadar birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyerek sosyal medya hesabından idrar içtiği bir video paylaştı 

Videoda, "Bunu suyla karıştırıp aç karnına içmelisiniz. Üstelik bu karışımı tükettikten yarım saat sonra hiçbir şey içmeyin" diyen Singh, şişelenmiş versiyonlarının piyasada olduğunu belirterek "Bu karışım sıvı ya da kapsül şeklinde de satışta" ifadelerini kullandı. 

TEPKİ ÇEKEN PARTİ

Geçen mart ayında da ülkede bir grup Hindu, Koronavirüs'ü uzak tutacağına inandıkları için inek idrarı içme partisi düzenlemişti.  

ÜLKEDE SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da günlük vaka sayısı 400 binin üzerinde seyrediyor. 

Sağlık sisteminin tamamen çöktüğü ülkede, ölüm ve vaka sayıları rekor kırıyor. 

Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede vatandaşlar ölen yakınlarını kendi imkanlarıyla yakarak son yolculuğuna uğurlamak zorunda kalıyor.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN