Hindistan’dan görülmemiş hamle: Kovid-19 tatbikatı yapılacak

Hindistan’dan görülmemiş hamle: Kovid-19 tatbikatı yapılacak

Komşusu Çin’in kısıtlamaları kaldırmasının ardından Hindistanlı yetkililer, hastanelerin hazırlık durumunu kontrol etmek için önümüzdeki hafta tatbikat yapacak.

Hindistan'daki üst düzey sağlık yetkilileri, koronavirüs (Kovid-19) salgınının ilerleyen dönemde ülkeyi nasıl etkileyebileceğini ve sağlık sisteminin salgın sırasında olası bir vaka artışına ne kadar hazır olduğunu değerlendirmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

DETAY YOK

Ülkenin Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya başkanlığında yapılan bir toplantıda, eyalet sağlık yetkilileri Yeni Delhi'deki merkezi hükümete 27 Aralık'ta "hastane altyapısı için tatbikat yapılacağını" açıklandı.

Tatbikatların nasıl olacağı belirsizliğini korurken, eyalet sağlık bakanlarına "tüm altyapının hazır olup olmadığını izlemeleri, gözden geçirmeleri ve yeterli ilaç stoku olmasını sağlamaları" söylendi. Toplantının ardından konuşan Bakan Mandaviya, “Paniğe gerek yok. Pandemi yönetiminde 3 yıllık tecrübemiz var” dedi.

YETKİLİLER ENDİŞELİ

Hindistan son aylarda günlük Kovid-19 vakalarında istikrarlı bir düşüş kaydetse de, Yeni Delhi diğer ülkelerdeki salgınlardan ve tatil sezonunda durumun kötüleşme olasılığından endişe duyuyor.

Ülke çapında tatbikat yapma kararı, Başbakan Narendra Modi'nin ülkedeki Kovid-19 durumu ve aşılama kampanyasının durumu ile sağlık altyapısının ve lojistiğinin hazır olup olmadığını değerlendirmek için başka bir üst düzey toplantıya ev sahipliği yapmasından bir gün sonra geldi.

Hindistan'ın komşusu Çin, yetkililerin Aralık ayının başlarında katı kısıtlamaları aniden kaldırmasının ardından şu anda Kovid-19 enfeksiyonlarında bir artış yaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN