Hindistan'ın savaş uçağı düştü: Pilot fırlatıldı

Hindistan'ın savaş uçağı düştü: Pilot fırlatıldı

Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait yerli üretim bir savaş uçağı düştü. ajasthan eyaletinde düşen jetin ilk defa düştüğü belirtilirken pilotun güvenli bir şekilde fırlatıldığı ifade edildi.

Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait yerli üretim bir savaş uçağı bugün batıdaki Rajasthan eyaletinde düştü. Jet yaklaşık sekiz yıl önce hizmete alınmasından bu yana ilk defa düştü.

Reuters’ta yer alan habere göre Hava kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, pilotun güvenli bir şekilde fırlatıldığı belirtildi.

Sanskritçe'de alev veya parlaklık anlamına gelen Tejas adı verilen hafif savaş jeti, Hindistan'ın büyük ölçüde Sovyet döneminden kalma filosunu modernize etme çabaları nedeniyle uzun bir bekleyişin ardından 2016 yılında hizmete alındı.

Bir hava kuvvetleri yetkilisi Reuters'e verdiği demeçte kazanın, jetin yirmi yılı aşkın bir süre önceki ilk test uçuşundan bu yana güvenlik rekorunu kırdığını söyledi.

TEJA'LARI İHRAÇ ETME ÇABALARI SÜRÜYOR

Modi geçtiğimiz yıl, yıllık savunma ihracatının değerini 2023 seviyelerinden 2025 yılına kadar üç kattan fazla 5 milyar dolara çıkarmak için büyük hedefler koydu ve hükümeti Teja'ları ihraç etmek için diplomatik çaba gösteriyor.

Hindistan hükümeti 2021'de devlete ait Hindustan Aeronautics Limited'e 6 milyar dolarlık bir sözleşme verdi. Tejas, tasarım ve diğer zorluklarla kuşatılmıştı ve bir zamanlar Hindistan Donanması tarafından çok ağır olduğu gerekçesiyle reddedilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN