Hizbullah, Ukrayna’ya savaşçı gönderdikleri iddialarını yalanladı

Hizbullah, Ukrayna’ya savaşçı gönderdikleri iddialarını yalanladı

Lübnan’da Hizbullah’ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Rusya’ya destek için Ukrayna’ya milis gönderdikleri yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Lübnan resmİ ajansı NNA’da yer alan haberde, Nasrallah’ın, Hizbullah tarafından düzenlenen bir tören için daha önce kaydedilen video görüntüsü yayınlandı.

Hizbullah’tan herhangi bir savaşçı veya askeri danışmanın Ukrayna'daki savaş sahasına gitmediğini ifade eden Nasrallah, yayınlanan iddiaların yalan ve dedikodudan ibaret olduğunu kaydetti.

Hizbullah Hareketi lideri Nasrallah, 1 Mart’ta yaptığı açıklamada Rusya ve Ukrayna'da yaşayan Rus halkının haklarının, Kiev ve müttefiki NATO tarafından hiçe sayıldığını savunarak, "Moskova, kendi sınırlarını ve ulusal güvenliğini koruma hakkına sahiptir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Lübnan yerel medyasında Nasrallah’ın Rusya’yı savunan açıklamalarından sonra Hizbullah’ın Moskova’ya destek için Ukrayna’ya milis gönderdiği şeklinde iddialar yer almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN