Husiler dökme yük gemisini hedef aldı

Husiler dökme yük gemisini hedef aldı

Yemen'deki Husiler, Aden Körfezi ve Kızıldeniz'de gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Husiler'in Askeri Sözcüsü Yahya Sarea, Aden Körfezi'nde dökme yük gemisi Propel Fortune'u hedef aldığını açıkladı.

Yemen'deki Husiler'in Askeri Sözcüsü Yahya Sarea, bugün televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, Aden Körfezi'nde dökme yük gemisi Propel Fortune'u hedef aldığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre Sarea ayrıca bugün "Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki bir dizi ABD savaş destroyerini 37 drone ile hedef aldıklarını" söyledi. Sarea, "saldırı durana ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik abluka kaldırılıncaya kadar" saldırılarına devam edeceklerini belirtti.

Husiler, Gazze'deki savaş sırasında Filistinlilerle dayanışma kampanyası olduğunu belirterek, Kasım ayından bu yana Kızıldeniz'deki gemilere saldırıyor.

ABD SALDIRILARI DOĞRULADI

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) ise ABD Deniz Kuvvetleri gemileri ve uçaklarının Kızıldeniz bölgesinde Yemen'deki Husiler tarafından 15 mürettebatsız hava aracını (İHA) düşürdüğünü söyledi. Yapılan açıklamada İHA'ların "bölgedeki ticari gemiler, ABD Donanması ve koalisyon gemileri için yakın bir tehdit" oluşturmaya kararlı olduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin uluslararası gemiciliğe yönelik saldırılardan Yemen'deki Husileri sorumlu tutmaya devam edeceğini söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN