NATO Genel Sekreterliği’ne aday gösteriliyordu: İngiliz bakan Wallace vekilliği bırakıyor

NATO Genel Sekreterliği’ne aday gösteriliyordu: İngiliz bakan Wallace vekilliği bırakıyor

Son dönemde istifalarla çalkalanan İngiltere yönetiminde hükümetin kritik bakanlarından Savunma Bakanı Ben Wallace, kabine değişikliğinde hükümetten ayrılacağını ve sonraki seçimlerde milletvekili adayı olmayacağını duyurdu.

Eski başbakan Boris Johnson’ın salgın kısıtlamaları sırasında yaptığı gizli partilerin ardından iktidar sarsıntılarının bitmediği İngiltere’de kritik bir isim daha görevinden ayrılacağını duyurdu. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, gelecek seçimlerde parlamentoda milletvekili olarak yer almayacağını ve Başbakan Rishi Sunak’ın sonbaharda yapması beklenen kabine değişikliğinde bakanlık görevinden ayrılacağını bildirdi.

‘ÜÇ TELEFONLA YEDİ YIL GEÇİRDİM’

UK Times'a konuşan bakan Wallace, kabineyi "vaktinden önce" terk etme ve özel bir seçime zorlama planı olmadığını vurguladı ve Muhafazakarların tahmini bir yenilgisi nedeniyle değil, seçim bölgesi feshedildiği için geri çekildiğini söyledi. Yaptığı açıklamada, 24 yıllık siyasi kariyerinin altını çizerek "Yatağımın yanında üç telefonla yedi yıldan fazla zaman geçirdim" dedi.

NATO KOLTUĞUNDAN VAZGEÇTİ

2005 yılından bu yana milletvekili olan 53 yaşındaki bakan, son olarak NATO Genel Sekreterliği görevi için öne çıkıyordu, ancak bu hedefinden vazgeçerek ittifakın bir sonraki liderinin "hem Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u hem de ABD Başkanı Joe Biden'ı memnun etmesi gerektiğini" açıkladı.

İktidardaki Muhafazakar Parti’nin etkin siyasetçilerden biri olan Wallace, ülkede 4 yıldır savunma bakanı olarak çalışırken, ülkede genel seçimlerin ise önümüzdeki 18 ay içerisinde yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN