İngiliz parlamenterden tedirgin eden açıklama: Rusya tek kurşun atmadan bizi alt edebilir

İngiliz parlamenterden tedirgin eden açıklama: Rusya tek kurşun atmadan bizi alt edebilir

İngiliz medyası için bir yazı kaleme alan İngiltere Parlamentosu Üyesi Bob Seely, çarpıcı bir itirafta bulunarak Rusya lideri Putin'in İngiltere'deki altyapıyı hedef alarak “tek bir kurşun bile atmadan” ülkeyi durma noktasına getirebileceğini belirtti.

The Telegraph gazetesi için yazan Muhafazakar Parti’den parlamento üyesi Bob Seely, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeni hedefinin Avrupa ülkeleri ve İngiltere olduğunu belirterek ülkesinin “tek bir kurşun bile atılmadan” durma noktasına gelebileceğini kaydetti.

‘ÇATIŞMAYA HAZIR DEĞİLİZ’

Seely yazısında Rus casus gemilerinin Britanya kıyılarındaki rüzgar santralleri ve önemli sualtı yolların haritasını çıkardığını vurgularken, Rusya'nın bunu Batı ile tam ölçekli bir savaş durumunda İngiltere ve Avrupa'nın kritik altyapısını nasıl sabote edeceklerini öğrenmek olduğunu yazdı. Yazıda ayrıca, Rusya ve Çin'in daha geniş çaplı bir çatışmaya hazırlandığı ancak ülkesinin buna hazır olmadığı da belirtildi.

Seely’ye göre Rusya Avrupa'nın zayıf noktalarını araştırıyor. Gıdanın yanı sıra, modern toplumun günlük kritik gereksinimlerinden olan enerji ve iletişim de Rusya'nın hedefinde.

‘DERİN DENİZ SABOTAJI’

Seely, 5 enterkonnektörün İngiltere ve Avrupa'ya elektrik sağladığını ve toplamda yaklaşık 70 adet iletişim kablosu olduğunu ancak derin deniz sabotaj operasyonunun tek bir kurşun bile atılmadan ülkeyi durma noktasına getirebileceğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN