İngiliz savaş gemisi Guyana'ya ulaştı

İngiliz savaş gemisi Guyana'ya ulaştı

Venezuela ile sınır anlaşmazlığında gerginlikler artarken İngiliz savaş gemisi Guyana'ya geldi. Savaş gemisi HMS Trent'in gelişi nedeniyle Venezuela bir gün önceden Doğu Karayipler'de Guyana sınırı yakınında askeri tatbikatlara başladı.

Venezuela ve Guayana arasındaki 'Esequibo' gerilimi devam ederken İngiliz savaş gemisi Guayana'ya ulaştı.

AP Haber Ajansında her alan bilgilere göre, İngiliz savaş gemisi HMS Trent'in gelişi nedeniyle Venezuela bir gün önceden Doğu Karayipler'de Guyana sınırı yakınında askeri tatbikatlara başladı.

Brezilya Dışişleri Bakanlığı dün durumla ilgili endişelerini dile getirerek, iki Güney Amerika ülkesini diyaloğa dönmeye çağırdı. Askeri faaliyetlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Brezilya'nın açıklamasında Guyana ve Venezuela'ya, bu ayın başlarında imzalanan ve liderlerinin sınır anlaşmazlığını şiddet içermeyen yollarla çözeceklerini söylediği Argyle Deklarasyonu'na sadık kalmaları çağrısında bulunuldu.

İngiltere'nin, Venezuela ile Guyana arasındaki ihtilaflı Esequibo bölgesine savaş gemisi yollayacağını açıklaması iki ülke arasında krize neden olmuştu.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, komşu ülke Guyana'ya savaş gemisi göndereceğini açıklayan İngiltere'yi "provokasyon" yapmakla suçlayarak, "alarm durumuna geçiyoruz" sözlerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN