İngiltere alarmda: Strep A kabusu can almaya devam ediyor

İngiltere alarmda: Strep A kabusu can almaya devam ediyor

Genellikle insanların boğazına ve derisine yerleşerek soğuk algınlık ve boğaz şişliğine sebep olan Strep A bakterisi can almaya devam ediyor. Özellikle İngiltere'de şiddetini etkili bir şekilde gösteren Strep A virüsü nedeniyle 19 Eylül'den bu yana en az 30 çocuğun öldüğü açıklandı.

Özellikle koronavirüs salgınının ardından kendisini gösteren ve daha çok çocuklarda etkili olan Strep A enfeksiyonu Avrupa'da can almaya devam ediyor.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) verilerine göre, İngiltere'de bakteriyel enfeksiyonun istilacı formundan toplam 122 kişi öldü. Ölümlerin 25'i 18 yaş altıydı. Kuzey İrlanda ve Galler'de toplamda üç çocuk daha öldü.

63ae9665c8c37319849fc51e.jpg

Çarşamba günü, Halk Sağlığı İskoçya iki çocuğun ölümünü doğruladı. Grup A strep bakterileri, yaralara neden olan deri enfeksiyonu impetigo, kızıl ve boğaz strepti de dahil olmak üzere birçok farklı enfeksiyona neden olabiliyor.

63ae9665c8c37319849fc520.jpg

Çoğu solunum yolu hastalığı gibi mevsimsel ve çoğu enfeksiyon genellikle sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkıyor. Vakaların çoğu nispeten hafif olsa da bazen strep, vücudun savunmasını aşıp kan, akciğerler gibi normalde bulunmadığı bölgelere geçtiğinde yaşamı tehdit eden invaziv A Grubu Streptokok enfeksiyonuna (iGAS) neden olabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN