İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti

Son dakika haberi... Eylül ayında Boris Johnson'dan koltuğu alan İngiltere Başbakanı Liz Truss, Downing Street’teki Başbakanlık Konutunda yaptığı açıklamada yaşadığı yönetim krizlerinin ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu. “Halefim seçilene kadar görevimde kalacağım” diyen Truss, istifasını Kral 3. Charles’a sunduğunu belirtti.

6 hafta önce göreve gelen ve partisi içindeki desteği büyük oranda kaybeden İngiltere'nin 3. kadın başbakanı Liz Truss'ın bir süredir istifa edeceğine yönelik iddialar gündeme gelmişti.

Eylül ayında koltuğu Boris Johnson’dan alan Liz Truss bugün öğle saatlerinde Downing Street'teki Başbakanlık Konutu önünde bir konuşma yaptı. Truss, konuşmasında geçen ayki mini bütçenin ardından İngiltere’yi saran ekonomik kaosa atıfta bulundu. Muhafazakar Parti’yi bölen ekonomi programı nedeniyle başbakanlıktan istifa ettiğini söyledi.

Bu açıklama ile, Truss’ın başbakanlık görevi 45 günde sona ermiş oldu.

Truss, yaptığı açıklamada, “Halefim seçilene kadar görevimde kalacağım” dedi, istifasını Kral 3. Charles’a sunduğunu belirtti.

Altı hafta önce göreve gelen Liz Truss'ın açıkladığı ekonomi paketleri itibarının sarsılmasına neden oldu. İngiliz Sterlini rekor düzeyde değer kaybederken Truss'ın kabinesinde istifalar görüldü. Vergi paketleri açıklandığında sterlin, ABD doları karşısında 1,0350 ile tüm zamanların en düşük seviyesini gördü.

Liz Truss önce büyük vergi indirimleri vaadiyle iktidara geldi, bu paketleri uygulayan Truss kısa sürede programından U dönüşü yaptı. Politikadaki bu temel dönüşün ardından İngiltere'nin yeni Demir Leydi'si olarak adlandırılan Liz Truss'ın liderlkik pozisyonuna duyulan güven azaldı.

Muhafazakar Parti'den çiçeği burnunda başbakanın istifa etmesi yönünde sesler giderek artınca kaçınılmaz son geldi.

YENİ BAŞBAKAN İKİ HAFTA İÇİNDE SEÇİLECEK

İngiltere’nin yeni Başbakanı’nın iki hafta içerisinde partide yapılacak oylama sonucu belirleneceği açıklandı.

İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın aninden gelen istifasıyla büyük bir darbe daha alan İngiltere Başbakanı Liz Truss, dün Avam Kamarası’nda yapılan bir oylamada Muhafazakar Parti içindeki kaosun kameralara yansımasıyla iyice güven kaybetmişti. İngiliz basını ve otoriteler istifasına kesin gözüyle bakıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN