İngiltere Parlamentosu salgın politikalarını soruşturuyor

İngiltere Parlamentosu salgın politikalarını soruşturuyor

Koronavirüs salgını sırasında izlenen politikalar hakkında soruşturma yürüten İngiltere Parlamentosu'nda Başbakan Johnson'ın eski başdanışmanı Cummings, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Cummings, hükümetin toplumun bağışıklık geliştirmesi için virüsün yayılmasına izin verdiğini söyledi.

İngiltere Parlamentosu'nda hükümetin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında izlediği politikalarının incelendiği soruşturma yürütülüyor. Başbakan Boris Johnson'ın eski başdanışmanı Dominic Cummings, bu kapsamda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Cummings, Sağlık Bakanı Matt Hancock'un 'sürü bağışıklığının hiçbir zaman hükümetin planında yer almadığına' yönelik sözlerini de yalanlayarak bunun 'tamamen yanlış' olduğunu söyledi.

'TOPLUMUN BİZE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU DÖNEMDE HATA YAPTIK'

Hükümetin salgındaki ilk planının 'sürü bağışıklığı politikası izlemek' olduğunu belirten Cummings, toplumun bağışıklık geliştirmesi için virüsün yayılmasına izin verildiğini iddia etti. Ayrıca "Toplumun bize en çok ihtiyaç duyduğu dönemde hata yaptık" dedi ve "Alarm düğmesine daha erken basmalıydım" açıklamasında bulundu.

Aşı yapılmaksızın sürü bağışıklığına ulaşmanın, resmi toplantılarda 'kaçınılmaz gerçek olarak kabul edildiğini' öne süren Cummings, Johnson'ın Kovid-19 salgınının başında pandemiyi bir 'korku hikayesi' ve 'yeni bir domuz gribi' olarak tanımladığını da sözlerine ekledi.

'ASIL TEHLİKENİN EKONOMİDE OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYORDU'

İşçi Partisi Milletvekili Long Bailey'in sorduğu, "Hükümet üyelerinden herhangi birisi, insan hayatının ekonomik faaliyetler lehine feda edilebileceğini önerdi mi?" sorusuna da yanıt veren Cummings, Johnson dahil kimi hükümet üyelerinin, "asıl tehlikenin ekonomi alanında olduğunu düşündüğünü" aktardı.

NE OLMUŞTU?

Cummings'in İngiltere'nin koronavirüs salgını karşısında sürü bağışıklığı stratejisinin arkasındaki isim olduğu ileri sürülmüştü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Nisan ayında da Cummings'in iddiaları nedeniyle siyasi baskı altında kalmıştı.

Başbakan, medyaya sızan haberlerde, geçen yıl sonbaharda koronavirüs vakalarının sayısı yeniden yükselişe geçtiği sırada, tekrar kapanmaya gitme ihtimalinin hararetle tartışıldığı bir toplantıda "Üçüncü bir kapanma ilan edeceğime cesetlerin üst üste yığıldığını görmeyi yeğlerim" demekle suçlanmıştı.

Johnson ve Başbakanlık, iddiaları reddetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN