İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Rusya bir numaralı tehdit

İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Rusya bir numaralı tehdit

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Rus savaş gemilerinin yoğun faaliyetlerine işaret ederek Rusya için 'bir numaralı' tehdit ifadelerini kullandı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Sunday Telegraph'a verdiği demeçte Rus savaş gemilerinin yoğun faaliyetlerine dikkat çekerek Rusya'yı 'bir numaralı tehdidi' oluşturan rakip olarak niteledi.

Wallace, Rus savaş gemilerinin İngiltere'yi düzenli olarak ziyaret ettiğini ve şu anda birkaç savaş gemisinin ülkenin karasularında bulunduğunu belirtti. İngiltere'nin gerilimi azaltma politikası izlemeye ve 'diğer metotları' uygulamaya çalıştığını söyleyen Wallace, "Ancak Rusya tutumunu değiştirmediği sürece ikili ilişkilerin nereye varacağını kestirmek son derece zor" dedi.

2020 sonunda İrlanda Denizi'nde Rus denizaltı tespit edildiğini de söyleyen Wallace, İngiltere'nin söz konusu bölgede çok uzun süredir Rus denizaltı görmediğinin altını çizdi.

NE OLMUŞTU?

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı Silahlı Kuvvetler modernizasyon stratejisinde, Rusya'nın Avrupa güvenliğine 'en büyük' nükleer ve askeri tehdit oluşturduğu belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN