İngiltere'de emeklilik yaşı 71'e çıkabilir

İngiltere'de emeklilik yaşı 71'e çıkabilir

İngiltere'de emeklilik yaşının gelecekteki artışıyla ilgili önemli bir araştırma sonuçları kamuoyuna sunuldu. Bir düşünce kuruluşunun yaptığı araştırmaya göre, mevcut emeklilik yaşının 66 olduğu İngiltere'de, en geç 2050'den itibaren bu yaşın 71'e yükseltilmesi gerekebilir.

Uluslararası Uzun Ömür Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre ise, emeklilik yaşının 2026 yılında 67'ye, 2044 yılında ise 68'e çıkması öngörülüyor.

Araştırma raporunda, emeklilik yaşının gelecekte artırılmasının çalışan ve emekli nüfus arasındaki dengeyi korumak için önemli olduğu vurgulanırken, bu dengeyi sağlamak için 2050'den itibaren emeklilik yaşının 70 veya 71'e yükseltilmesi gerekebileceği belirtiliyor.

Ancak, raporda kişilerin sağlık sorunları nedeniyle resmi emeklilik yaşından önce emekliye ayrılabildikleri ve bu durumun hükümetin emekli maaşlarını finanse etmesinde zorluklar yarattığına da dikkat çekiliyor. Vergi gelirlerindeki azalmanın da bu durumu daha da zorlaştırdığı ifade ediliyor.

FRANSA'DA PROTESTOLAR HAFTALARCA SÜRDÜ

Fransa'da geçen yıl emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasının ülkede haftalar süren protesto gösterilerine neden olduğu da hatırlatılıyor. Bu durum, emeklilik yaşının artışıyla ilgili tartışmaların sadece İngiltere'de değil, Avrupa genelinde önemli bir konu olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN