İngiltere'de rekor kıran grev: Pratisyen hekimler 6 gün iş bıraktı

İngiltere'de rekor kıran grev: Pratisyen hekimler 6 gün iş bıraktı

İngiltere'de maaşlarından memnun olmayan pratisyen hekimler greve gitti. Doktorlar bugün itibarıyla 6 gün iş bıraktı. Grev, İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti'nin (NHS) 75 yıllık tarihinde görülen en uzun grev olarak kayıtlara geçti.

İngiltere'de bir ilk yaşandı. Maaşlarından memnun olmayan pratisyen hekimler, bugün itibarıyla 6 gün iş bıraktı.

Reuters'ta yer alan habere göre devlet kurumu Ulusal Sağlık Hizmeti'nin (NHS) 75 yıllık tarihinde görülen en uzun grev olarak kayıtlara geçti.

Greve öncülük eden Britanya Tabipler Birliği (BMA) bir açıklama yaparak, hükümetin grevleri bitirmek için 'inandırıcı' bir maaş teklifi ile gelmesini istedi. Hükümetin yüzde 8-10 maaş artışı karşısında yüzde 35 artış isteyen BMA, "Sağlık hizmetlerinde çalışanların morali hiç olmadığı kadar kötü. Pek çoğu, seçtikleri kariyerin halen devam etmeye değip değmediğini merak ediyor. Hükümetin bu ülkede çalışarak hala bir gelecekleri olduğunu bu doktorlara göstermek için bir şansı var" ifadelerini kullandı.

Kurulduğu 1948 yılından bu yana kullanım noktasında ücretsiz sağlık hizmeti sunan NHS, grevlerin başladığı 2023 yılından bu yana toplamda 1,2 milyon randevuyu iptal etti.

NHS Ulusal Sağlık Direktörü Stephen Powis yaptığı açıklamada, "Bu ocak, NHS'in şimdiye kadar gördüğü en zorlu yıl başlangıçlarından biri olabilir" dedi. Powis, "Bu eylem, yalnızca planlanmış bakım hizmetleri üzerinde devasa bir etki yaratmakla kalmayacak. Eylem, aynı zamanda Covid-19 ve grip gibi hastalık sebepli personel azlığı gibi mevsimsel baskıların üzerine geldi" şeklinde konuştu.

Başbakan Rishi Sunak'ın sözcüsü de greve ilişkin açıklamasında, şu ana kadar grev yaptıktan sonra anlaşmaya varılan diğer sağlık çalışanlarına işaret ederek, bu anlaşmaların pratisyen hekimlerin 'aykırı' olduğunu gösterdiği savundu. Sözcü, "Adaletli bir çözüme ulaşmaya çalıştık: Vergi ödeyenler, çok çalışan doktorlar ve sağlık çalışanları için adaletli bir çözüme..." ifadelerini kullandı. Çoğu durumda bunu başardıklarını söyleyen sözcü, "Başka görüşmeler yapmaya istekliyiz. Ancak şurası açık ki yapılacak ilk şey grev yapmayı durdurmak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN