Irak’ta final maçı öncesi izdiham: İki ölü 80 yaralı

Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliği yapan Irak'ın Basra şehrinde bir maç öncesinde çıkan izdihamda iki kişi hayatını kaybederken, 80 kişi yaralandı. Irak ve Umman’ın futbol takımlarının karşılaşacağı maç öncesinde stada akın eden taraftarların görüntüleri sosyal medyada viral oldu.

Irak’ın Basra şehrinde oynanacak olan Körfez Ulusları Kupası'nın final maçı öncesinde izdiham çıktı. Saat 19.00’da başlayacak Irak – Umman maçı için Basra Uluslararası Stadyumu’na erkenden akın eden taraftarlar izdiham yarattı.

BAKANLIK SÖZCÜSÜNDEN ‘UZAK DURUN’ ÇAĞRISI

İzdihamda iki kişinin öldüğü bildirilirken, 80 kişinin yaralandığı açıklandı. Ancak hastaneye kaldırılanlar arasında durumu ağır olan yaralılar bulunuyor.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Khaled Al-Mahna bu sabah sporseverleri mekandan uzak durmaları konusunda uyararak "Bileti olmayan taraftarları kendilerini korumak için bölgede toplanmamaya çağırıyoruz. Güvenlik güçleri her türlü acil durum için hazır ve tetikte” dedi.

SORUNLU TURNUVA

Öte yandan, iki yılda bir düzenlenen Körfez Ulusları Kupası, 1979'dan beri ilk kez Irak’ta düzenleniyor. Ancak iki hafta önceki açılış töreninden bu yana, lojistik sorunlar turnuvanın başına bela oldu. Bazıları biletli olan binlerce taraftarın ve akredite gazetecilerin stadyuma girişine gerekçe gösterilmeden izin verilmedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir