İran’da başörtü takmayan kadınları tespit etmek için yeni yöntem: Polis her yere kamera yerleştirdi

İran’da başörtü takmayan kadınları tespit etmek için yeni yöntem: Polis her yere kamera yerleştirdi

İran polisi, son aylarda zorunlu kıyafet kurallarına karşı çıkan kadınlardaki artışı azaltmaya yönelik yeni bir yönteme başvurdu. Polis yetkilileri, başı açık kadınları tespit etmek ve cezalandırmak için halka açık yerlere ve caddelere kameralar yerleştirildiğini duyurdu.

İranlı yetkililer, katı kıyafet kurallarına karşı çıkan kadınlara yönelik yeni bir uygulamaya geçildiğini bildirdi. Ülke polisinden yapılan açıklamada, halka açık yerlere ve caddelere kameralar yerleştirildiği açıklanırken, kuralları ihlal edenler tespit edildikten sonra "sonuçlarına ilişkin uyarı mesajları" alacakları eklendi.

İŞLETME SAHİPLERİNE ‘GÖZÜNÜZ AÇIK OLSUN’ ÇAĞRISI

İran medyası tarafından bildirilen açıklamada, bu tür bir direnişin ülkenin manevi imajını zedelediği ve güvensizlik yarattığı ifade edildi. Polis duyurusunda ayrıca, işletme sahipleri “özenli denetimlerle toplumsal normlara uyulup uyulmadığını ciddi şekilde izlemeye” çağırıldı.

MAHSA AMİNİ PROTESTOLARINDAN BU YANA ARTIYOR

Geçtiğimiz eylül ayında 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisinin gözetiminde hayatını kaybetmesinden bu yana artan sayıda İranlı kadın, ülkelerinin katı kıyafet kurallarına karşı çıkıyor. O günlerde, Mahsa Amini başörtüsü kuralını ihlal ettiği iddiasıyla gözaltına alınırken, genç kadının hayatını kaybetmesinin ardından patlak veren ateşli protestolara karşı güvenlik güçleri şiddet kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN