İran’dan Fransa’daki protestolara ilişkin açıklama: Göstericilere karşı şiddete başvurmayın!

İran’dan Fransa’daki protestolara ilişkin açıklama: Göstericilere karşı şiddete başvurmayın!

Fransa lideri Macron’un emeklilik sistemi üzerindeki reform planları nedeniyle aylardır grev ve protestolarla sarsılan ülkede gerilim devam ederken, İran’dan protestolarla ilgili sürpriz bir açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı, Fransa'daki gösterilerde polisin protestoculara müdahalesini eleştirdi.

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un emeklilik yaşını 62’den 64’e yükseltilmesine yönelik reform planlarının ardından patlak veren ateşli protestolara kolluk kuvvetlerinin müdahalesine ilişkin açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, "Fransız polisinin protestolara karşı şiddete başvurması, bu ülke hükümetinin demokrasi ve ifade özgürlüğü ilkelerine bağlı olmadığının bir göstergesi" dedi.

‘ÇİFTE STANDARTTAN VAZGEÇİN’

Fransız hükümetine "insan hakları konusunda çifte standarttan ve konuyu araçsallaştırmaktan vazgeçmesini tavsiye ettiklerini" belirten Kenani, "Fransa, protestolara karşı şiddete başvurmaktan vazgeçmeli" şeklinde konuştu.

Fransa'da hükümetin emeklilik reformuna yönelik oylama yapmadan meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta patlak veren ve hala süren protestolara güvenlik güçleri müdahale etmişti.

Paris, Marsilya, Bordo, Nantes ve Amiens başta olmak üzere birçok kentte düzenlenen protestolarda göstericilerle polis arasında arbedeler yaşanmıştı. Protestolar sırasında şu ana kadar 500'den fazla göstericinin gözaltına alındığı, 283 protestocunun daha sonra serbest bırakıldığı açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN