İran'dan yaptırım açıklaması: ABD daha fazlasını kaldırmalı

İran'dan yaptırım açıklaması: ABD daha fazlasını kaldırmalı

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan diplomat Abbas Arakçı, ABD’nin birçok yaptırımı kaldırmaya hazır olduğunu, ancak Tahran’ın daha fazlasını talep ettiğini söyledi.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan diplomat Abbas Arakçı, ABD’nin birçok yaptırımı Viyana nükleer görüşmelerinde kaldırmaya hazır olduğunu, fakat Tahran’ın daha fazlasını talep ettiğini söyledi. Beyaz Saray ise yaptırımların kaldırılması konusunda İran’ın 2015 nükleer anlaşmasına dönmesini şart koşmakta ısrar etmeye devam ediyor. 

İran devlet televizyonuna konuşan Arakçı, “ABD tarafından bize aktarılan bilgi, nükleer anlaşmaya geri dönme konusunda onların da ciddi olduklarıdır. Şimdiye kadar yaptırımların büyük bir bölümünü kaldırmaya hazır olduklarını beyan ettiler” dedi. 

Tüm taleplerinin yerine getirilmeden tartışmaların devam edeceğini belirten Arakçı, ABD’nin verdiği sözlerin yeterli olmadığını söyledi. 

BEYAZ SARAY’DAN 2015 NÜKLEER ANLAŞMASI ISRARI 

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki, İran’a yönelik yaptırımların ülkenin 2015 nükleer anlaşmasına uyması halinde kaldırılabileceğini söyledi. 

Psaki, dünya güçleri ile İran arasındaki görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedildiğini ve görüşmelerin devam etmesini iyiye işaret olduğunu belirtti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN