İşgalde çatışmalar aylardır orada kilitlenmişti: Wagner patronu ‘Bahmut kontrol altında’ dedi

İşgalde çatışmalar aylardır orada kilitlenmişti: Wagner patronu ‘Bahmut kontrol altında’ dedi

Ukrayna işgalinin aylardır kilitlendiği Bahmut’ta silahlı güçleri bulunan özel askeri şirket Wagner’in patronu Yevgeny Prigozhin, kentte tam kontrol sağlandığını iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde Rus ordusundan mühimmat yardımı gelmediği taktirde güçlerini Bahmut’tan çekeceğini bildiren Rus askeri şirketi Wagner’in patronu Prigozhin, "Bugün saat 12 itibariyle Bahmut'u tamamıyla aldık. Şehrin tamamı, tüm evler kontrolümüzde" şeklinde konuştu.

RUS ORDUSUNA DEVREDİYOR

Yayınladığı videoda, Yevgeny Prigozhin, Bahmut şehrini 25 Mayıs'ta Wagner güçlerinin şehirden ayrılmaya başlayacağını ve kenti Rus ordusuna devredeceğini de ekledi.

İşgal altındaki Ukraynalı yetkililerden açıklamaya dair açıklama gelmezken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin en uzun ve en kanlı sayfalarından birine sahne olan Bahmut'u ele geçirmek, işgalde ilerleme kaydetmekte zorlanan Rus kuvvetleri için sembolik bir önem kazanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN