İşgalin 31. gününde Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Nükleer savaş riski hep var

İşgalin 31. gününde Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Nükleer savaş riski hep var

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta bir ay geride kaldı. Zelenskiy'nin dün gece, müzakerelerde adil şartlar sağlanması gerektiğini söylemesinin ardından Rusya kanadından nükleer savaş tartışmasıyla ilgili bir açıklama geldi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, nükleer savaş riskinin her zaman var olduğunu, ancak müzakerelerin en doğru yol olduğuna inandığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonu 31. gününde devam ediyor. Bütün dünya, gözünü bölgeye çevirmişken yaşanan her gelişme de anbean takip ediliyor.

Son olarak nükleer savaş tartışmasının yeniden gündeme gelmesinin ardından Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev'in nükleer savaş riskinin her zaman var olduğu açıklaması dünya kamuoyunda tedirginlik yarattı.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında yaşanan dakika dakika gelişmeler:

26 Mart 2022 Cumartesi

19.40- Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovi, Lviv'in vurulduğunu belirtti ve şehirdekilere sığınaklarda kalmalarını söyledi.

Ukrayna'nın Lviv kentinde, saldırılar sonucu bir bölgeden dumanlar yükseldi. Şehrin Belediye Başkanı "Lviv vuruldu. Ordudan resmi açıklama bekliyoruz. Olay yerinden fotoğraf görüntü lütfen yayınlamayın. Sığınaklarda kalın" dedi.

Lviv şehri Ukrayna'nın batısında kalıyor. Kiev'den taşınan birçok büyükelçilik yeni yerleşkelerini bu şehirde seçmişti.

17.12- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğince (BMMYK) yapılan açıklamada, Ukrayna'daki mülteci krizine ilişkin çeşitli kaynaklardan edinilen veriler paylaşıldı. Açıklamada, Ukrayna'dan 3 milyon 772 bin 599 mültecinin ayrıldığının yanı sıra savaşta 1104 sivilin de hayatını kaybettiği bilgisi aktarıldı.

16.11- Kalp krizi geçirdiği iddia edilen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, günler sonra açıklama yaptı. Şoygu, önceliklerinin nükleer kuvvetleri desteklemek olduğunu söyledi.

15.06- Kremlin, basında yer alan, Rus iş insanı Roman Abramovich'in potansiyel barış görüşmelerini kolaylaştırmak için bir muhatap olarak ortaya çıktığı haberlerini doğrulayarak Abramovich'in Rus-Ukrayna müzakerelerinde yer aldığını bildirdi.

14.14- Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk, ülkedeki 14 kentin belediye başkanlarının Rus birlikleri tarafından rehin tutulduğunu açıkladı.

13.42- Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko bugün yaptığı açıklamada yeni bir sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu.

12.12- Ukraynalı lider Zelenskiy, Rusya'nın sivillerin yanı sıra ülkenin limanları ve tarım altyapısını da vurduğunu ve bunun dünya gıda güvenliği için bir tehdit arz ettiğini söyleyerek "Ukrayna dünyanın en büyük gıda ihraç eden ülkelerinden. Tarım altyapısı hedef alınarak gıda güvenliği tehlikeye atılıyor. Kimse dünyada gıda güvenliğinin garantisini veremez. Rusya tüm limanları, tarım için gerekli olan tüm altyapıyı bombalıyor" şeklinde konuştu.

09.45- Rus ordusu, en çok hasar alan Mariupol şehrinde bulunan Çocuk Rehabilitasyon Merkezi'ni bombaladı.

Mariupol Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "İşgalcilerin hedefinde kimin olduğunun önemi yok. İnsanlar, evler, bahçeler, hastaneler fark etmiyor. Kötülük kendi başına durmaz. Eğer onu durdurmazsanız Avrupa'daki her eve gelir" ifadeleri kullanıldı.

08.48- Rusya Ukrayna savaşı ve ABD'nin tehditleri sürerken nükleer savaş tartışması da tekrar alevlendi

Sputnik'in haberine göre, konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, nükleer savaş riskinin her zaman var olduğunu, ancak müzakerelerin en doğru yol olduğuna inandığını söyledi.

05.18- Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, Rusya Merkez Bankası’nı hackleyerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mesaj gönderdi. Anonymous, "Vladimir Putin, hiçbir sır güvende değildir. Her yerdeyiz. Sarayınızdayız. Yemek yediğin yerdeyiz. Masanızdayız, uyuduğunuz odadayız" dedi.

04.22- Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun kalp krizi geçirdiğini ve hala hastanede tedavi gördüğünü iddia etti.

02.15- Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Rusya ile yapılacak müzakerelerde ülkesinin egemenliğinin garanti edilmesi ve toprak bütünlüğünün temin edilmesi gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, "Yani şartlar adil olmalı. Aksi takdirde, Ukrayna halkı bunu kesinlikle kabul etmeyecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN