İspanya polisinden 114 milyon dolarlık uyuşturucu operasyonu

İspanya polisinden 114 milyon dolarlık uyuşturucu operasyonu

İspanyol polisi, canlı hayvan taşıyan bir gemiden 114 milyon dolar değerinde kokain ele geçirdi. Yapılan açıklamada, Kanarya Adaları açıklarında bir sığır gemisine düzenlediği baskın sonrasında 4,5 ton kokain ele geçirdiği bildirildi.

İspanyol yetkililer, ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi ve Togo polisi tarafından düzenlenen ortak bir operasyonda, piyasa değeri 114 milyon doları bulan 4,5 ton kokain ele geçirildiğini açıkladı.

‘KAÇAKÇILAR YENİ YOLLAR İCAT EDİYOR’

Kolombiya’dan yola çıkan Togo bandıralı Orion V isimli geminin baskından önce yaklaşık 10 ülkeden farklı limanlarında durduğu bildirilirken, polis, uyuşturucu kaçakçılarının izini sürmek daha zor olduğu için canlı hayvan gemilerini kullanmaya başladığını söyledi.

Gemide bulunan 28 mürettebat tutuklanırken, İspanyol polisinden yapılan açıklamada, "Uluslararası örgütler, Latin Amerika'dan Avrupa'ya uyuşturucu nakletmek için yeni yollar icat ediyor, kontrolü daha da zorlaştırmak için çiftlik hayvanlarını kullanıyorlar" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN