'İspanya'nın Pablo Escobar'ı' yakalandı: Bir Türk'ün yönettiği suç örgütüyle bağlantılı

'İspanya'nın Pablo Escobar'ı' yakalandı: Bir Türk'ün yönettiği suç örgütüyle bağlantılı

İspanya Ulusal Polisi, ülkenin "Pablo Escobar"ı olarak anılan uyuşturucu madde kaçakçısının yakalandığını ve örgütün çökertildiğini duyurdu. Söz konusu kişinin, ''Felçli' lakaplı bir Türk vatandaşı tarafından yönetilen uluslararası uyuşturucu kaçakçısı örgütle yakından bağlantılı olduğu" belirtildi.

İspanya Polis Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İspanya'nın en önde gelen eroin kaçakçısı olarak bilinen kişi, Toledo kenti yakınlarında arabasına benzin aldığı sırada düzenlenen operasyonda yakalandı. Zanlının, Hollanda'dan getirttiği uyuşturucuları Madrid başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerine dağıttığı bildirildi.

Açıklamada, şüphelinin kaldığı evde yapılan aramalarda, 55 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği ve bunun son yıllardaki en büyük operasyon olduğu ifade edildi.

'BİR TÜRK'ÜN YÖNETTİĞİ SUÇ ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTILI'

Dünyaca ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'a atfen, ülkede 'İspanya'nın Pablo Escobar'ı' olarak tanınan söz konusu kişinin, ''Felçli' lakaplı bir Türk vatandaşı tarafından yönetilen uluslararası uyuşturucu kaçakçısı örgütle yakından bağlantılı olduğu" belirtildi.

Açıklamada, İspanyol suç örgütü elebaşının, uyuşturucu sevkiyatını organize etmek için geçen temmuz ve eylül aylarında İstanbul'a giderek görüşmeler yaptığı da kaydedildi.

8 TUTUKLAMA

Açıklamada, farklı dönemlerde gerçekleşen ve 51 bin avrodan fazla nakit para, 12 lüks otomobil, 1 motosiklet, mücevher, silah ve çok sayıda uyuşturucu paketinin ele geçirildiği operasyonların ardından örgütün çökertildiği, toplamda 3'ü kadın 10 kişinin yakalandığı ve bunlardan 8'inin tutuklandığı duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN