İspanya’da Franco dönemi kurbanı kişilerin kemik kalıntıları 82 yıl sonra ailelere verildi

İspanya’da Franco dönemi kurbanı kişilerin kemik kalıntıları 82 yıl sonra ailelere verildi

İspanya’da İç Savaş ve diktatör Franco dönemlerinin kurbanlarından 2 kişinin kemik kalıntıları, DNA testlerinin ardından kimliklerinin belirlenmesiyle, yaklaşık 82 yıl sonra ailelerine teslim edildi.

İspanya’da İç Savaş (1936-1939) ve diktatör Franco (1939-1975) dönemlerinin kurbanlarından 2 kişinin kemik kalıntıları, DNA testlerinin ardından yaklaşık 82 yıl sonra ailelerine teslim edildi.

'ÖLDÜRÜLEN 130 BİN KİŞİNİN KEMİK KALINTILARI ÇIKARILIYOR'

Kurtarma Derneği (ARMH), ülke tarihinin en acı sayfalarından biri olan; diktatörlük döneminde kurşuna dizilerek öldürülen yaklaşık 130 bin kişinin toplu mezarlardaki kemik kalıntılarını 2000 yılından bu yana yürüttüğü çalışmalarla çıkarmaya devam ediyor. ARMH, Guadalajara kentindeki mezarlıktan Ekim 2020’de çıkardığı 2 kişinin kemik kalıntılarını, kimlik tespitinin ardından ailelerine ulaştırdı.

franco.jpg

Söz konusu kişilerin, kurşuna dizilerek öldürülenlerden 4 Mart 1940’daki Francisco Cordon Herreros (42 yaşında) ve 8 Mart 1940’daki Romualdo Puerto Ibarra (37 yaşında) oldukları bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN