Temsa ürettiği yüzde yüz elektrikli otobüsü İspanya'da tanıttı

Temsa ürettiği yüzde yüz elektrikli otobüsü İspanya'da tanıttı

TEMSA, 2 saatte şarj edilebilen sıfır karbon emisyonuna sahip ve 9 metre uzunluğundaki yüzde yüz elektrikli otobüsünü İspanya'da tanıttı.

TEMSA, 'MD9 electriCITY' model elektrikli otobüsünü tanıtım için İspanya'nın operatör şirketi ALSA'ya teslim etti. Elektrikli otobüs, ALSA öncülüğünde düzenlenen demo programı kapsamında Alcantarilla-Murcia hattında bir ay boyunca hizmet verecek.

Avrupa’da elektrikli araçlar konusunda hızlı bir dönüşüm yaşanırken İspanya da geçen yıl elektrikli otomobil üretimi için milyar dolarlık bir yatırım paketi açıkladı. Sıfır emisyonlu şehirler arası taşımacılığı teşvik edecek pilot deneyimin demo programı başladı. Bu kapsamda MD9 electriCITY, bir ay boyunca Alcantarilla-Murcia hattında hizmet verecek.

9 METRE UZUNLUĞUNDAKİ ÇEVRECİ OTOBÜS, 2 SAATTE ŞARJ EDİLEBİLİYOR

MD9 electriCITY model elektrikli otobüsün yolcu kapasitesi 30+2 kişiye kadar çıkıyor. 3 farklı şarj opsiyonu bulunan araç, 2 saatte şarj edilebiliyor. Otobüs, sıfır karbon emisyonuna sahip ve 9 metre uzunluğunda.

"DEMO PROGRAMLARIMIZ TÜM AVRUPA’YA YAYILACAK"

Programa ilişkin açıklama yapan TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, geçen yıl Avrupa ve çevre ülkelerde başlattıkları elektrikli araç seferberliğine bu yıl da hızla devam ettiklerini belirtti. Koralp, şunları söyledi:

"Yeşil Mutabakat sonrası ana gündem maddesi olan ‘akıllı şehirler’ vizyonu çerçevesinde önümüzdeki dönem dönüşümün daha da hız kazanacağını söylemek mümkün. Bu noktada TEMSA olarak buna öncülük ettiğimiz için çok mutluyuz. Öte yandan Avrupa'nın en büyük 2’nci otomotiv üreticisi İspanya’nın toplu taşımasının dönüşümünde pilot rol oynamak da bizim için büyük gurur. Çeşitli noktalarda gerçekleştirdiğimiz test sürüşlerimiz, kullanıcılara birebir deneyim sağlamak ve geri bildirimleri anlık olarak değerlendirmemiz açısından çok önemli. Dolayısıyla 2022’de buna daha çok hız vereceğiz. Programlarımız yakın zamanda tüm Avrupa ülkelerine yayılacak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN