İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: İsrail zor bir zamandan geçiyor

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: İsrail zor bir zamandan geçiyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nden füze saldırısı ve silahlı bir grubun kendi topraklarına sızdığını duyurdu. Yaşananların ardından 'savaş durumu alarmı' ilan edildi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog yaptığı açıklamada zor bir dönemden geçtiklerini belirtti.

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını ve İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını bildirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri ise ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti.

'ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİLİYOR'

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik başlatılan saldırıların ardından X sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"İsrail zor bir zamandan geçiyor" ifadesini kullanan Herzog, İsraillilere ordu güçlerinin talimatlarını dinleme, karşılıklı güven ve sükunet gösterme çağrısında bulundu.

'HAMAS'IN SIZMA OPERASYONU'

İsrail Dışişleri Bakanlığı da X sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Hamas'ın sızma operasyonuyla bir saldırı altında oldukları ve kendilerini korumak için her şeyi yapacakları" ifade edildi.

İsrail Başbakanlığı da yerel saatle 13.00'te Tel Aviv'de güvenlik kabinesinin toplanacağını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN