İsrail-Filistin esir takasında son gün: Taraflardan anlaşmanın uzatılmasına dair sinyaller geldi

İsrail-Filistin esir takasında son gün: Taraflardan anlaşmanın uzatılmasına dair sinyaller geldi

Orta Doğu'da İsrail ve Filistin arasında 'ateşkes ve rehine takasında' son güne girildi. Anlaşmanın uzayıp uzamayacağı merak edilirken iki ülkeden de 'uzamasına' dair sinyaller geldi. Hamas'tan yapılan açıklamada, 'esir takasının' daha fazla Filistinli'nin serbest bırakılması şartıyla uzayabileceği ifade edildi. İsrail Başbakanı Netanyahu ise Biden ile yaptığı görüşmesinde ateşkesin uzayabileceği yönünde olumlu sinyaller verdi.

İsrail ile Filistin arasındaki savaşta neredeyse ikinci aya girildi. 24 Kasım Cuma saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya giren ateşkes ve rehine takasında sona gelindi. 'Anlaşma uzatılacak mı?' diye merak edilirken son üç günde hem İsrail'den hem de Hamas'tan bu anlaşmanın uzatılabileceğine dair açıklamalar geldi.

'DAHA FAZLA ESİR SERTBEST KALABİLİR'

Hamas'tan yapılan açıklamada 'insani ara' mutabakatının daha fazla esirin serbest bırakılması şartıyla uzatmaya çalıştıkları ifade edildi.

8200121.jpg

NETANYAHU DA BIDEN'A 'UZLAŞMA' SİNYALİ VERDİ

Sert tutumu ve açıklamalarıyla tanınan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ateşkesin uzatılması yönünde olumlu sinyaller verdi.

İSRAİL İNSANİ YARDIM GİRİŞİNE İZİN VEREBİLİR

Hamas günlük 10 esiri serbest bırakırsa İsrail de Filistinli mahkumları serbest bırakıp Gazze'ye insani yardım girişine izin verecek.

8200123.jpg

İSRAİL İNSANİ YARDIM GİRİŞİNE İZİN VEREBİLİR

Yapılan anlaşmaya göre; Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest kalacak. Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Hamas, "insani ara"nın, Gazze'nin tüm bölgelerine ulaştırılmak üzere günlük 200 yardım tırı ile 4 yakıt tankerinin girişini kapsadığını duyurmuştu.

8200659.jpg

Yapılan mutabakat kapsamında şu ana kadar Gazze Şeridinden 39 İsrailli kadın ve çocuk, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 117 kadın ve çocuk esir serbest bırakılmıştı.

Bununla birlikte Hamas anlaşmaya ek olarak 19 yabancı uyruklu esiri de serbest bıraktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN