Gazze'de ilk esir takası tamam: Hamas o anların görüntüsünü paylaştı

İsrail-Filistin savaşında büyük krize neden olan esir durumuna ilişkin adım atıldı. Dün sabah saatlerinde başlayan 4 günlük insani ara esnasında esirlerin de takası gerçekleşiyor. Anlaşma sonucunda Hamas 13 İsrailli ve 12 Tayvanlı esiri, İsrail de 39 Filistinli'yi serbest bıraktı. Hamas o anların görüntüsünü paylaştı.

İsrail ile Filistin arasındaki savaşta 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma dün saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmişti. Dün akşam saatlerinde Hamas 13 İsrailli ve 12 Tayvanlı esiri, İsrail de işgal altındaki Batı Şeria'daki İsrail hapishanesi Ofer'de bulunan 24'ü kadın, 15'i çocuk 39 Filistinli'yi serbest bırakmıştı.

ESİR TAKASI SÜRECEK

Uzlaşı kapsamında, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, anlaşma kapsamında esirleri Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim ettiği anların görüntüsü paylaştı.

1kapak-006.jpg

NE OLMUŞTU?

İsrail ile Hamas arasında Katar’ın arabuluculuğunda yapılan ve dün yürürlüğe giren esir takası anlaşması çerçevesinde 4 gün boyunca toplam 50 İsrailli esir ile 150 Filistinli serbest kalacak.

Takasın ikinci gününde yine 13 İsrailli esirin serbest kalacağı öğrenildi. İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, bugün serbest bırakılması planlanan esirlerin listesinin teslim alındığı duyuruldu. Liste incelendikten sonra esirlerin ailelerine haber verildiği vurgulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN