İsrail jetleri Suriye’yi bombaladı

İsrail jetleri Suriye’yi bombaladı

Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Lübnan’ı bombalayan İsrail ordusu, işgal altındaki Golan Tepeleri’ne Suriye’den gece boyunca 6 füze fırlatıldığını belirterek saldırılara misilleme olarak başkenti Şam ve çevresinin vurulduğunu bildirdi.

Suriye medyasında yer alan haberlerde, İsrail’in Suriye başkenti Şam ve çevresine hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Askeri kaynağa dayandırılan bir haberde, "İsrail, yerel saatle 05.00 sıralarında işgal altındaki Golan Tepeleri’nden çok sayıda füze saldırısı düzenledi. Hava savunma sistemleri, İsrail’in füze saldırılarına karşılık verdi ve bazı füzeler düşürüldü" şeklinde kaydedildi.

‘İSRAİL’DE OLANLARIN SORUMLUSU SURİYE’

İsrail ordusu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, işgal altındaki Golan Tepeleri’nin Suriye tarafından gece boyunca 6 füze ile vurulduğu, buna karşılık olarak İsrail güçlerinin de Şam ve çevresine saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Açıklamada, Suriye tarafından kullanılan mevziler dışında, askerlere ait bir yerleşke ve askeri radar sistemlerinin de hedef alındığı söylenirken, "İsrail ordusu, kendi topraklarında meydana gelen tüm eylemlerden Suriye’yi sorumlu tutuyor. İsrail, egemenliğini ihlal etmeye yönelik hiçbir girişime izin vermeyecek" şeklinde kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN