İsrail'den Gazze'ye saldırı

İsrail savaş uçakları gece saatlerinde, abluka altındaki Gazze'nin orta kesimlerine saldırdı. Saldırının ardından bölgeden dumanlar yükseldi. Saldırıda henüz can kaybı ya da yaralanan kimsenin olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı. İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail'in bu gece ve gelecekteki karşılığının düşmanlarına ağır bedel ödeteceğini" söyledi.

İsrail güçleri, Lübnan'dan atılan roketlerin ardından abluka altındaki Gazze’nin orta şeridine savaş uçakları ile saldırdı. Saldırının ardından bölgeden dumanlar yükseldi.

ftd86odwaaesvkh.jpeg

Gazze'deki direniş grupları İsrail'in hava saldırılarına roketlerle karşılık verdi. Saldırıda henüz can kaybı ya da yaralanan kimsenin olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

6723029.jpg

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze'ye saldırısı sırasında sona eren güvenlik kabinesi toplantısının ardından "İsrail'in bu gece ve gelecekteki karşılığının düşmanlarına ağır bedel ödeteceğini" söyledi.

6723031.jpg

NE OLMUŞTU?

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanarak iki gece üst üste müdahale etmesi işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına yol açmıştı.

İsrail ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 34 roket fırlatıldığını bildirmişti. İsrail ordusu, akşam saatlerinde de Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine üç havan mermisi atıldığını açıklamıştı.

Acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı da saldırılarda şarapnel isabet eden bir İsraillinin hafif, bir kişinin de sığınağa kaçarken yaralandığını paylaşmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan atılan bir dizi roketten Hamas'ı sorumlu tutmuştu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de topraklarından İsrail'e roket atılmasının sorumluluğunun Lübnan hükümetine ait olduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN