Hava saldırıları gece boyunca devam etti: İsrail jetleri Gazze ve Lübnan semalarında

Hava saldırıları gece boyunca devam etti: İsrail jetleri Gazze ve Lübnan semalarında

İsrail’e ait savaş uçakları, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Mescid-i Aksa baskınının ardından hava saldırılarına gece boyunca devam etti. 2006’dan bu yana ilk kez Lübnan ve İsrail arasında tansiyon yükselirken, ölümcül saldırıların ne kadar süreceği bilinmiyor.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e roket atılmasından sonra Lübnan ve Gazze Şeridi'ne hava saldırıları başlatıldığını duyurdu. Ordu, Lübnan'daki saldırıların Hamas'a ait altyapıyı hedef aldığını söylerken, yerel basında, Sur şehrinin hemen güneyinde deniz kenarındaki bir mülteci kampı olan al-Rashadieh çevresindeki tarım arazisinin vurulduğu bildirildi.

Lübnan-İsrail sınırındaki BM barış gücü UNIFIL’den yapılan açıklamada, "her iki taraf da savaş istemediklerini söyledi" şeklinde kaydedildi.

GAZZE ŞERİDİ ATEŞ ALTINDA

Yerel saatle gece yarısından sonra başlayan farklı saldırılarda işgal altındaki Gazze Şeridi'ndeki birçok bölge de vuruldu. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre can kaybı da bildirilmezken, yanıt olarak Gazze'den anti-balistik füzeler ve roketler ateşlendi ve şeridi çevreleyen birkaç İsrail kasabası ve şehrinde sirenleri tetikledi.

Gazze Şeridi'ni kontrol eden Hamas, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarını kınadı ve saldırıya karşı Lübnan halkının yanında olduğunu söyledi. Açıklamada, "Bu tehlikeli tırmanmanın sonuçlarından Siyonist varlık ve onun faşist liderliği sorumlu" denildi.

2006’DAN BU YANA İLK

Geçtiğimiz günün erken saatlerinde, 2006 Lübnan-İsrail savaşından bu yana iki komşu arasındaki en kötü tırmanışta, güney Lübnan'dan İsrail'e doğru 34 roket fırlatıldı. İsrail'in üst düzey güvenlik kabinesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "düşmanlarımıza misilleme" sözü vermesinin ardından toplandı. İsrail, iki kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan roket yağmurundan Hamas'ı sorumlu tutuyor.

İsrail'in bu hafta Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik tekrarlayan saldırıları nedeniyle bölgede tansiyon yükseliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN