İsrail'den Mescid-i Aksa'ya ikinci baskın: Sabah namazı kılan müslümanlara ters kelepçe

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya ikinci baskın: Sabah namazı kılan müslümanlara ters kelepçe

İsrail-Filistin hattında gerilim yeniden yükseldi. Ramazan ayı dinlemeyen İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya gece yarısı şiddet kullanarak düzenlediği baskının üzerine sabah namazından sonra ikinci kez baskın düzenledi. Ters kelepçe ile yüzlerce Filistinli gözaltına alınırken ters kelepçe görüntüleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

İşgalci İsrail'in Ramazan ayında da Filistinlilere yönelik zulmüne son vermiyor. İsrail polisleri, Aksa’da sabah namazının kılınmasının ardından tekbir getirerek İsrail’i protesto eden gruplara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etti, buradaki kişileri copla darbetti.

ss.jpg

İsrail güçleri, müdahale ettiği gruptan en az iki kişiyi gözaltına aldı.

Bu gece, Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne sığınmıştı.

mm.jpg

200 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında, Kıble Mescidi'ne sığınanlara şiddet kullanarak müdahale etmiş, kutsal mabedi savaş alanına çevirmişti.

Baskında, Kıble Mescidi'ne sığınan 200’den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN