O ilde yaşayan vatandaşlara duyuruldu! 2 gün boyunca yasaklandı: Artık yapılamayacak

O ilde yaşayan vatandaşlara duyuruldu! 2 gün boyunca yasaklandı: Artık yapılamayacak

Kent genelinde asayiş, sağlık ve eğitim hizmetlerinden sorumlu olan il valilikleri, gerek görülmesi durumunda kamuda ve sosyal hayatta çeşitli yasaklar getirebiliyor. Bir ilde, kamuya açık alanlarda miting, eylem, yürüyüş gibi faaliyetler belli bir süreyle yasaklandı. İşte detaylar...

Şırnak Valiliği, gösteri yürüyüş ve açık hava toplantılarının 2 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

sirnak-gosteri-ve-yuruyus-yasagi-1.jpg

Valilikten yapılan açıklamada, valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşların düzenleyeceği programlar ve resmi bayramlar haricinde diğer programların 04 Nisan 2023 Salı gününden itibaren 2 gün yasaklandığı bildirildi.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:

"Valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri hariç olmak üzere, yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri- balon uçurtmak, drone-paramotor her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere; el ilanı, sticker, broşür dağıtılması, afiş ve pankart asılması etkinliklerin Şırnak il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde 4 Nisan 2023 günü saat 00.01'den 05 Nisan 2023 günü saat 23.59'a kadar 2 gün süreyle yasaklanmıştır."

sirnak-valisi-kimdir.jpg

"ŞIRNAK, TÜRKİYE'NİN EN ÇOK PETROL ÜRETEN ŞEHRİ"

Bu arada Cizre ilçesinde düzenlenen programda konuşan Vali Osman Bilgin, Şırnak'ın Türkiye'nin en çok petrol üreten şehri olduğunu, artık göç veren bir il değil, göç alan bir olacaklarını söyledi.

Şırnak Valiliği tarafından özel bir otelde düzenlenen iftar programında Cizre'nin ileri gelenleri, kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Şırnak Valisi Osman Bilgin, "Artık Şırnak terör ve terör bağlantılı sorunlardan değil, yatırım yenilik, sosyal faaliyetler, kültürel faaliyetler, petrol maden ve kömür ile anılıyor. Bugün sekiz tane demir, çinko ve kömür madeni ile ilgili müessese ruhsatı imzaladım bunlar çok önemli. Şırnak'ta mevcut işletme sayısının 21 olduğunu düşündüğümüzde sadece bu ay içerisinde yedi ruhsatı bir arada imzalıyoruz. Dolayısıyla bu ilin nereden nereye geldiğini gösteriyor" diye konuştu.

sirnak-valiligi-iftar-programi-1.jpg

Irak'a yapılan 15 milyar TL'lik ticaretin 3-4 milyar TL'lik hacmini Şırnak’ın üreteceği günleri kısa zamanda göreceklerini kaydeden Bilgin, "Şu anda Türkiye'nin en çok petrol üreten şehri unvanına sahibiz. Halkımıza yansımasını da yavaş yavaş inşallah burada kurulacak bölge teşkilatıyla akabinde yapılacak rafinerisi ile beraber bunu hep birlikte yaşayıp ve göreceğiz. Dolayısıyla Şırnak, Cizre, İdil, Silopi, Beytüşşebap, Uludere ve Güçlükonak'ı ile artık her ilçesinde farklı bir potansiyelini barındıran ve potansiyeli ortaya çıkaran bu güzel ilimiz artık göç veren bir il değil, göç alan bir olacaktır. Bugünkü nüfusu 560 binlerden en az 1,5 milyonlara yükselmiş bir ilden bahsedeceğiz" şeklinde konuştu.

sirnak-valiligi-iftar-programi-2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN