İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi

İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi

İsrail savaş uçakları, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyindeki Zerariye, Zibkin, Kalila, Cenneta, Deyr Kanun en-Nahr ve Marub kasabalarının çevresini hedef aldı. Öte yandan İsrail devlet televizyonu KAN da İsrail'e ait bir İHA'nın Lübnan'ın başkenti Beyrut semalarında uçtuğunu aktardı.

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde birçok bölgeye hava saldırısı düzenledi.

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Zerariye, Zibkin, Kalila, Cenneta, Deyr Kanun en-Nahr ve Marub kasabalarının çevresini hedef aldı.

İsrail'in düzenlediği saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise "Hizbullah'ın askeri bölgesi" olduğu iddia edilen bir bölgeye hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Öte yandan İsrail devlet televizyonu KAN da İsrail'e ait bir insansız hava aracının (İHA) Lübnan'ın başkenti Beyrut semalarında uçtuğunu aktardı. Lübnan kaynakları ise İHA'nın Lübnan ordusuna ait olduğunu belirtti.

Bugün, İsrail'in 27 Eylül ve 3 Ekim'de düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybeden eski Hizbullah liderleri Hasan Nasrallah ve Haşim Safiyuddin'in cenaze töreni düzenleniyor.

İSRAİL'İN LÜBNAN'IN GÜNEYİNDEN ÇEKİLME SÜRECİ

Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024'te ateşkese varılmıştı. Ateşkes kapsamında İsrail ordusunun 60 gün içinde Lübnan'ın güneyinde işgal ettiği noktalardan çekilmesi gerekiyordu. Ancak İsrail, Lübnan ordusunun ülkenin güneyinde kontrolü tam olarak ele almadığını ileri sürerek işgal süresini 18 Şubat'a kadar uzatmıştı.

İsrail ordusunun çekildiği 11 bölgede 19 Şubat'ta Lübnan askerleri konuşlanırken, İsrail sınır hattındaki 5 noktada işgalin devam edeceği yönünde açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) ise İsrail'in Lübnan'dan çekilme sürecini geciktirdiğini açıklayarak, ateşkes anlaşması ve BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı gereği İsrail'in ülkenin güneyinden tamamen çekilmesi gerektiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN