İsrail ordusu o güzergaha yönlendirmişti: Gazze'de Sınır Tanımayan Doktorlar konvoyuna saldırı

İsrail ordusu o güzergaha yönlendirmişti: Gazze'de Sınır Tanımayan Doktorlar konvoyuna saldırı

İsrail ordusunun gösterdiği güzergahı takip ederek Filistinli personel ve ailelerinden oluşan 137 kişiyi tahliye etmeye çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar konvoyu saldırıya uğradı. Saldırı sonucu görevlilerden birinin yakını hayatı kaybederken bir kişi de yaralandı. Sınır Tanımayan Doktorlar resmi internet sitelerinden 'kasıtlı' saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti.

Sınır Tanımayan Doktorlar'ın (MSF) Filistinli personel ve ailelerin bulunduğu 65'i çocuk olmak üzere 137 kişiden oluşan konvoyu, nispeten daha güvenli olan Gazze'nin güneyine doğru yola çıktı. Daha önce İsrail ordusunun belirttiği Salahaddin Caddesi güzergahını kullanan konvoyda araçların çatıları da dahil olmak üzere MSF kimlikleriyle açıkça işaretlenmiş olan beş araç kullanıldı.

Konvoy, dönüş yolunda yerel saatle 15.30 ile 16.00 arasında, MSF ofisinin yakınındaki Said Al A'as Caddesi kavşağına yakın Al-Wehda Caddesi'nde saldırıya uğradı.

İsrail saldırısı sırasında bir kişi hayatını kaybetti bir kişi de yaralandı.

MSF, resmi internet sayfasından, "kasıtlı" olan saldırıyı en ağır ifadelerle şiddetle kınadığını duyurdu. Sınır Tanımayan Doktorlar Gazze'nin kuzeyinde savaş nedeniyle mahsur kalan ve son derece zor koşullarda yaşayan binlerce kişinin yanı sıra personellerinin de tahliyesine acilen izin verilmesi çağrısında bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN