İsrail Ordusu'ndan DSÖ'ye tıbbi depoyu boşlatma çağrısı

İsrail Ordusu'ndan DSÖ'ye tıbbi depoyu boşlatma çağrısı

İsrail Ordusunun 4 günlük ateşkes sonrası Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail ordusunun kendilerine Gazze Şeridi’nin güneyindeki DSÖ’ye ait tıbbi depoyu 'kara operasyonları nedeniyle kullanılamaz hale geleceği için' 24 saat içinde boşaltmasını talep ettiğini açıkladı.

İsrail'in Hamasla anlaştığı 4 günlük ateşkes sonrası saldırıları Cuma gününden bu yana devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) İsrail'in olası saldırılar nedeniyle kendilerine 24 saat içinde Gazze Şeridi'ndeki tıbbi depoyu boşlatma uyarısında bulunduklarını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada "DSÖ, İsrail Savunma Kuvvetleri’nden kara operasyonları nedeniyle kullanılamaz hale geleceği için 24 saat içinde Gazze’nin güneyindeki tıbbi deposundaki malzemelerini çıkarması gerektiğine dair bir bildirim aldı” dedi.

İsrail’den söz konusu emri geri çekmesi çağrısında bulunan Ghebreyesus, “İsrail’e hastaneler ve insani yardım tesisleri de dahil olmak üzere sivilleri ve sivil altyapıyı korumak için mümkün olan her türlü tedbiri alması çağrısında bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN