İsrail tehdit etmişti... Gazze'de büyük göç başladı

İsrail tehdit etmişti... Gazze'de büyük göç başladı

İsrail'in Gazze Vadisi'nin kuzeyinde yaşayan herkesin önümüzdeki 24 saat içinde Gazze'nin güneyine geçmesi uyarısının ardından insanlar şehri terk etmeye çalışıyor. Bölgede savaş devam ederken çocuklar da evlerinden bir parça eşya alarak güneye hareket etti.

Savaşın yedinci gününde Gazze'deki birçok bina bombalanarak hasara uğradı. Evsiz kalan bölge halkı yaşama tutunmak içi Şifa Hastanesi etrafında çadır kursada bu kez yetkililer Gazzelilerin bölgeyi terk etmesini istedi.

'SON DERECE TEHLİKELİ'

BBC'nin haberine göre, Gazze'nin nüfusunun yaklaşık yarısını çocukların oluşturduğu belirtildi. BBC Diplomasi Muhabiri Paul Adams'ın analizine göre sivillerin kitlesel herhangi bir hareketliliği "kaçınılmaz olarak kaotik ve son derece tehlikeli" olacak.

'TAHLİYE BAŞLAMASINA İZİN VERECEK ŞEKİLDE SALDIRI DURMADI'

Adams, "İnsanların kullanmasının beklenebileceği tek ana yol kuzey-güney yolu. Yakıtları çok kısıtlı, Gazze ve çevresindeki sokaklar halihazırda yıkıntılarla kaplı ve İsrail'in tahliyenin başlamasına izin verecek şekilde hava saldırılarına ara verdiğine dair henüz bir işaret yok." ifadelerini kullanıyor.

İsrail'in Silahlı İnsansız Hava Araçları ile Gazzelilere Gazze Vadisi'nin güneyine gitmelerini söyleyen yazılı ilanlar dağıttığı bildiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN