İsrail yine hastane ve okulları vurdu! Ölenlerin arasında çok sayıda çocuk da var

İsrail yine hastane ve okulları vurdu! Ölenlerin arasında çok sayıda çocuk da var

Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalar 68. gününde. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da yıkıma devam ediyor. Son olarak Birleşmiş Milletler'e ait iki okul havaya uçuruldu. Yalnızca okullar değil, Gazze'deki hastaneler de yine İsrail güçlerinin hedefinde. Ölenlerin arasında çok sayıda çocuk da var.

Filistin Sağlık Bakanlığı, günler süren bombardımanın ardından İsrail ordusunun Kemal Advan Hastanesi'ni kuşattığını açıkladı. Tanklarla kuşatılan hastanede giriş çıkışların hedef alındığı belirtildi.

ggggfff.jpg

ARALARINDA ÇOCUKLAR DA VAR...

İsrail ordusunun Gazze'nin merkezi ve güneyine bombardımanı da devam ediyor. Nuseyat Mülteci Kampı ve Han Yunus Kenti bombalandı. Refah'ta aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye bölgesinde Hamas'a ait mevzileri de vurdu. Çok sayıda Hamas roketatarının imha edildiği açıklandı. Hamas'a ait bir karargahta 250 havan topu ve çok sayıda roketatarın ele geçirildiği bildirildi.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları ise İsrail'e ait çok sayıda askeri aracın vurulduğunu, bazı İsrail askerlerinin öldürüldüğünü açıkladı.

İSRAİL'DEN İTİRAF

İsrail'den Gazze'de kara operasyonlarında verdikleri kayıplarla ilgili dün bir itiraf da geldi. Şimdiye kadar 20 İsrail askerinin "kaza" sonucu öldüğünü duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da tansiyon dinmiyor. Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Saldırıda hayatını kaybeden Filistinlilerin olduğu açıklandı. Buldozerlerle bölgeye giren İsrail ordusu çok sayıda Filistinliyi de tutukladı.

bbbbvvv.jpg

Çatışmaların sona ermesi için uluslararası toplumun çabaları sonuçsuz kalırken bölgedeki gerilim giderek artıyor.

İsrail'in saldırılarında öldürülenlerin sayısı dün itibariyle çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 18 bin 205'e çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN