İsrail’den Nablus’a kanlı baskın

İsrail’den Nablus’a kanlı baskın

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus’ta bir eve baskın düzenledi. Baskında 3 kişi hayatını kaybetti.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus’ta bir eve baskın yaparak 3 Filistinliyi öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığı, öldürülen iki kişinin, açılan yoğun ateş sonucu yüzlerinin tamamen deforme olarak tanınmaz hale geldiği ve kimliklerinin henüz belirlenemediği kaydedildi.

Öte yandan, İsrail ordusu, öldürülen 2 kişinin, 7 Nisan’da işgal altındaki Batı Şeria’da 3 İsrailli yerleşimcinin öldürüldüğü silahlı saldırının failleri olduğunu duyurdu.

Açıklamada, öldürülen kişilerin, Hamas’la ilişkili Hasan el-Kattani, Muaz el-Mısri ve onlara yardım eden İbrahim el-Hura olduğu ileri sürüldü. Batı Şeria’nın Ürdün Vadisi bölgesinde bir araca 7 Nisan’da düzenlenen silahlı saldırıda, İsrail ve İngiliz vatandaşlığı bulunan, aynı aileden 3 İsrailli yerleşimci öldürülmüştü. Filistinli direniş grupları Nablus’ta 3 Filistinlinin öldürülmesine tepki göstererek, “direnişin süreceği” mesajı verdi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne de Filistin şehirlerine yönelik baskınların ve burada İsrail güçleri tarafından işlenen cinayetlerin devam etmesini kınadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN