İsrail'in hastane saldırısı birçok ilde protesto edildi: Polis biber gazı kullandı

İsrail'in hastane saldırısı birçok ilde protesto edildi: Polis biber gazı kullandı

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yaptığı hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından saldırı Türkiye genelinde protesto edildi. İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önündeki bariyerleri aşmak isteyenlere karşı polis biber gazı kullandı.

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırı Türkiye'de çok sayıda ilde protesto edildi.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önündeki bariyerleri aşmak isteyenlere karşı polis biber gazı kullandı.

ANKARA

Ankara'da İsrail Büyükelçiliği önünde Genç Birlik, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Genç Memur-Sen, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, öncülüğündeki bazı sivil toplum kuruluşları ile Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) temsilcileri eylem düzenledi.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi milletvekilleri adına açıklama yapan Selçuk Özdağ, "Bugün bir trajedi yaşanıyor Filistin'de, işgal edilmiş topraklarda. Yıllarca soykırımı uğruyoruz diyordunuz, o günden itibaren bütün dünya sizin acınızı paylaştı. Hamas birkaç gün önce mecburiyetten işgal edilmiş topraklara meydan okudu, burası vatanımız dediler. Ama siz Gazze'deki insanlığı öldürmek, soykırım yapmak istiyorsunuz. Hitler'e rahmet okutturacak işler yapıyorsunuz" dedi.

İSTANBUL

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde de gösteri düzenlendi. Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren eylemciler, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı.

Bazı kişiler ellerindeki yumurtaları konsolosluk binasına atarken, alanda İsrail bayrağı yakıldı. Kalabalıktan bazıları konsolosluğu çevreleyen güvenlik bariyerlerini aşmak istedi. Polisle grup arasında arbede yaşanırken, güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.

Polis ekipleri, trafiğe kapatılan caddede geniş güvenlik önlemleri aldı. Kalabalığın protestosu sloganlar eşliğinde sürüyor.

BİNGÖL

Bingöl'de, Genç Caddesi Türk Telekom Kavşağı’nda bir araya gelen İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyeleri tekbir getirdi ve "Kahrolsun İsrail" sloganı attı.

SİNOP

Sinop’ta bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı protesto etti.

Uğur Mumcu Meydanı’nda "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganı atan eylemciler, Kur'an-ı Kerim okunması ve duanın ardından dağıldı.

EDİRNE, TEKİRDAĞ, KIRKLARELİ

Trakya'daki kentlerde gösteriler düzenlendi. Edirne'de Saraçlar Caddesi'nde toplanan bir grup "Kahrolsun İsrail" ve "Aksa tufanı İsrail'i yakacak" sloganları atarak Selimiye Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada Cihannüma Derneği Edirne İl Başkanı Ataman Alkan, Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş ve İHH Edirne Temsilcisi Abdülkadir Akdi konuşma yaparak İsrail'in saldırılarını kınadı. Saldırılarda ölen kişiler için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

KAYSERİ

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde İsrail protesto edildi. Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren eylemciler, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı.

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin konuşma yaptığı eylem Kur'an-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.

ANTEP, MARAŞ, URFA

Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen protestocular, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına tepki gösterdi.

Türkiye ve Filistin bayrakları sallayıp tekbirler getiren eylemciler, "Kahrolsun İsrail", "Filistin'e selam", "Katil İsrail Gazze'den defol" sloganları attı.

Urfa'da Rabia Meydanı'nda toplananlar, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla, tekbir getirip İsrail aleyhine sloganlar attı.

Siverek ilçesinde de İsrail'i protesto edenler, saldırıda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Maraş'ta, sosyal medya üzerinden yapılan çağrıyla, ellerinde Filistin bayraklarıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde toplananlar, tekbirler getirerek sloganlar attı.

Grup, basın açıklamasının ardından araç konvoyu yaparak dağıldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da İsrail saldırısını protesto edenler sokaklara çıktı.

Eylemciler, ellerinde Filistin bayrakları ile Kayapınar ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde toplandı.

MALATYA, KİLİS, ADIYAMAN

Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan eylemciler, İsrail karşıtı sloganlar attı, araçla konvoy yaptı.

Adıyaman'da bir araya gelenler Demokrasi Parkı'nda İsrail'i protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Kilisliler ise Filistin'deki katliamın bir an önce sonlandırılmasını istedi.

BURSA

İsrail'in abluka altındaki Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasının ardından Bursa'da, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda protesto düzenlendi.

Türkiye ve Filistin bayraklarıyla meydana gelenler, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Bursa'dan Gazze'ye direnişe bin selam" sloganları attı.

ESKİŞEHİR

İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı Eskişehir'de de protesto edildi. Vilayet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için sela okunarak dua edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın, yaptığı konuşmada, İsrail'in 11 gündür gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle bir katliam ve dram yaşandığını söyledi.

Protestoya AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Akar, Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şirin Aslan da katıldı.

BALIKESİR

Balıkesir'de İsrail'i protesto edenler, Zağnos Paşa Camii Meydanı'nda toplandı. Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için sela okunarak dua edildi.

Alandaki eylemciler, İsrail aleyhine sloganlar attı. Kur'an-ı Kerim okunması sonrasında, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirildi.

KÜTAHYA

Kütahya'da Zafer Meydanı'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, hastane saldırısı nedeniyle İsrail'i protesto etti.

Atatürk Bulvarı'nda yürüyüşe geçen grup, İsrail aleyhine sloganlar attı. Yürüyüş sonunda saldırıda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü İrfan Açık dua etti.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de aralarında İHH, Türkiye Gençlik Vakfı, Eğitim Bir Sen, Cihannüma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Anadolu Gençlik Derneği'nin de yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İskele Meydanı'nda toplandı.

Üzerinde "Fetih Yürüyüşü" yazılı pankart taşıyan protestocular, İskele Meydanı'ndan Kordonboyu'ndaki Truva Atı'na yürürken "Kahrolsun İsrail", "Gazze'ye selam direnişe devam", "Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa", "İnsanlık uyuma kardeşine sahip çık" sloganları attı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar, grup adına yaptığı açıklamada, "İsrail'in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek için alanlarda olduklarını" söyledi.

BİLECİK

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, saldırı nedeniyle İsrail'e tepki gösterdi.

Milli İrade Platformu adına Tahir Karaaslan açıklamada bulundu. Karaaslan, Filistinlilere desteklerini ilan etmek için toplandıklarını belirterek, saldırıyı kınadıklarını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN