İsrailli bakandan Netanyahu’ya çağrı: Ülke güvenliği tehlikede, reformu durdur!

İsrailli bakandan Netanyahu’ya çağrı: Ülke güvenliği tehlikede, reformu durdur!

Aylardır ateşli protestolarla çalkanan İsrail’de gösterilerin nedeni olan yargı düzenlemesine bir tepki de ‘içeriden’ geldi. Netanyahu hükümetinin Savunma Bakanı, tasarı konusundaki anlaşmazlığın ülke için tehlike oluşturduğunu söyleyerek yargıda yapılacak değişiklikleri durdurmaya çağırdı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tüm karşı çıkmalara rağmen geri adım atmadığı tartışmalı yargı reformuna kamuoyuna açık bir şekilde ‘içeriden’ ilk eleştiri geldi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Derinleşen bölünme ordu ve savunma kurumlarına sızıyor. Bu İsrail'in güvenliği için açık, acil ve gerçek bir tehlike" ifadelerini kullandı.

Gallant daha önce, yargı düzenlemesinde ısrar edilirse savaşa hazırlık ve ülke birliğinde zayıflama olabileceğini söyleyerek askerlerin çağrılara kulak asmayacağına belirten İsrailli dalgasıyla ilgili endişelerini dile getirmişti.

POLİS BAKANI’NDAN ‘BAKANLIKTAN ALINSIN’ ÇAĞRISI

Ancak İsrail’in aşırı sağcı koalisyonu, milletvekillerinin bahar tatili için dağılacağı 2 Nisan'dan önce yargı reformunu yasalaştırmayı hedefliyor. Gallant'ın açıklaması, Polis Bakanı Itamar Ben-Gvir'in sözlerinden kısa bir süre sonra başbakanı Gallant'ı bakanlıktan almaya çağırmasıyla Netanyahu'nun koalisyonundaki çatlakları ortaya koydu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN