Netanyahu’dan Biden’ın çağrısına tepki: Dış baskılardan etkilenmeyeceğiz!

Netanyahu’dan Biden’ın çağrısına tepki: Dış baskılardan etkilenmeyeceğiz!

Aylardır yargı reformu nedeniyle ateşli protestolarla sarsılan İsrail’deki durumu değerlendiren ABD lideri Biden’ın düzenlemeden vazgeçilmesi yönünde sözlerine yanıt veren Başbakan Netanyahu, yabancı baskılarla karar almadığını belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail genelinde kitlesel protestolara yol açan yargı revizyonuyla ilgili ""Umarım başbakan gerçek bir uzlaşma sağlamaya çalışacak şekilde hareket eder. İsrail'in birçok güçlü destekçisi gibi ben de çok endişeliyim. Bu yolda devam edemezler” ifadelerinde bulunmuştu.

‘HALKIN İRADESİNE GÖRE KARAR VERİYORUZ’

ABD liderinin uzlaşma çağrısına yanıt veren Netanyahu, “İsrail, kararlarını en iyi dostları da dahil olmak üzere dış baskılara göre değil, halkının iradesine göre veren egemen bir ülkedir. Başkan Biden'ı 40 yılı aşkın süredir tanıyorum ve onun İsrail'e uzun süredir devam eden bağlılığını takdir ediyorum" şeklinde konuştu.

Başbakan, İsrail-ABD ittifakının kırılmaz olduğunu ve "aramızda ara sıra çıkan anlaşmazlıkların her zaman üstesinden geldiğini" belirterek "Yönetimim, geniş bir konsensüs yoluyla elde etmeye çalıştığımız, üç erk arasındaki uygun dengeyi yeniden kurarak demokrasiyi güçlendirmeye kararlı" diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN