İsrail’de 100 bin kişi sokağa indi: Bu kez yargı reformu destekçileri

İsrail’de 100 bin kişi sokağa indi: Bu kez yargı reformu destekçileri

İsrail’de Netanyahu liderliğindeki hükümetin tartışmalı yargı reformuna karşı aylardır süren protestoların ardından, bu kez reformu destekleyenler meydanlara indi. 100 binden fazla kişinin yer aldığı düşünülen gösterilerde, “Halk yargı reformunu istiyor” sloganları atıldı.

Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğinde aşırı sağcı İsrail hükümetinin tartışmalı yargı reformunu destekleyen neredeyse 100 bin İsrailli, Kudüs’te bulunan meclisin dışında, son yıllarda yapılan ülkenin en büyük sağcı protestosunda bir araya geldi.

‘ONLARIN PARASI, BİZİM MİLLETİMİZ VAR’

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin'in 5 Ocak'ta açıkladığı ‘yargı reformu’, Yüksek Mahkeme’nin yetkilerini sınırlandıran ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olmasını sağlayan düzenlemeler içerirken, gösterilerde söz alan Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "Burada oturan tüm dostlarım, ne kadar gücümüz olduğunu görün. Onların medyası ve protestoları finanse edecek zenginleri var ama bizim milletimiz var" ifadelerini kullandı.

aefv.jpg

Gösterilere katılmayan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Tutkunuz ve vatanseverliğiniz beni derinden etkiliyor" ifadelerini kullandı.

‘SOL AZINLIK FİKİRLERİNİ DAYATAMAZ’

The Guardian’a konuşan 30 yaşındaki Noham, “Reformların gerçekleşmesi için dua ediyoruz. Sol azınlığın düşüncelerini herkese dayatmasına izin veremeyiz” dedi.

mamass.jpg

Yahudi Halk Politikası Enstitüsü tarafından yapılan bir anket, İsraillilerin yüzde 84'ünün yargı sisteminin değişmesi gerektiğine inandığını, ancak dörtte birinin hükümetin önerilerini mevcut haliyle desteklediğini ortaya koydu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN