İsrailli yetkiliden çarpıcı itiraf: Protestoların kontrolünü kaybettik

İsrailli yetkiliden çarpıcı itiraf: Protestoların kontrolünü kaybettik

Son aylarda tartışmalı yargı reformu nedeniyle sarsılan İsrail’de üst düzey bir yetkiliden çarpıcı bir itiraf geldi. Polis yetkilisi, Netanyahu'nun reform karşıtı bakan Yoav Gallant'ı görevden almasının ardından gösteriler üzerinde polisin kontrolü kaybettiğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ülkede siyasi krize ve ateşli protestolara sebep olan yargı düzenlemesinin durdurulması çağrısında bulunan Savunma Bakanı Gallant'ı geçtiğimiz gün görevden alması üzerine yüz binlerce kişi ülke çapında sokaklara indi.

‘DURUMU KONTROL ALTINA ALAMAYACAĞIZ’

İsrail merkezli Haaretz gazetesinin haberinde, adı açıklanmayan üst düzey bir polis yetkilisi, "Protestoların kontrolünü kaybettik" dedi. Başka bir güvenlik yetkilisi ise "Şu anda dışarıda olanlar delilik. Göstericilerin üzerine tekrar su püskürterek olayları yatıştıracağını düşünenler yanılıyor. Bu durumu kontrol altına alamayacağız" ifadelerini kullandı.

Yedioth Ahronoth gazetesi de kriz yaratan protestolara ilişkin haberinde "Polis, Savunma Bakanı'nın görevden alınmasının ardından Tel Aviv'in ana arteri Ayalon'da gerçekleşen büyük gösterilerin kontrolünü tamamen kaybetti" şeklinde konuştu. Gazetede, bölgede bulunan polislerin buraya akın eden göstericilerin alana girişini bile engellemediği bildirildi.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

Netanyahu başbakanlığındaki aşırı sağcı koalisyon hükümetinin, yargının yetkilerini kısıtlayan yargı reformu, ülke genelinde 12 haftadır protestolara neden olurken, düzenlemenin durdurulması çağrısında bulunan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın geçtiğimiz akşam görevden alınması bardağı taşıran son damla oldu.

Gallant'ın görevden alınmasının ardından yüz binlerce İsrailli sokaklara dökülerek yargı düzenlemesini ve Gallant'ın görevden alınmasını protesto ederken Netanyahu'ya da "istifa" çağrıları yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN