İsrail'de hükümete karşı gösteriler tam gaz: Halk Netanyahu’yu istemiyor

İsrail'de hükümete karşı gösteriler tam gaz: Halk Netanyahu’yu istemiyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yargı yetkilerini sınırlayan yasa teklifi ve aşırı sağcı koalisyonunun politikalarına karşı çıkan yüz binlerce kişi, gösterilerin 11. haftasında da ülke genelinde birçok şehirde sokaklara döküldü.

Netanyahu hükümeti, tartışmalı yargı düzenlemesine devam edeceği mesajını verirken, bunu "yargıya müdahale" olarak değerlendiren grupların ülke genelinde düzenlediği kitlesel protestolar 11. haftasında tam gaz devam ediyor.

3.jpg

‘SUÇ BAKANI’

Ülke genelinde büyük kentler ve küçük yerleşimlere dağılmış onlarca noktada protestolar düzenlendi. Gösterilerin merkezi başkent Tel Aviv'de kolluk kuvvetleri, şehirde geniş önlemler aldı. Tel Aviv'deki protestoların merkezi Kaplan Caddesi çevresinde yollar trafiğe kapatıldı.

1-006.jpg

İsrail bayrakları taşıyan göstericiler sık sık "demokrasi" ve hükümete hitaben "Utanın" sloganları attı. Gösteri alanında Netanyahu'nun başbakanlığı için sıkça kullanılır hale gelen "Suç Bakanı" yazılı büyük bir pankart açıldı.

BASIN MENSUPLARINA SALDIRI

Göstericiler, gece geç saatlerde başkentin ana arteri olan Ayalon Otoyolu'nu tek yönlü kapattı. İsrail bayraklarıyla yürüyen protestocular, "Eğer ki adaleti sağlamazsanız, Ayalon'u kapatırız" sloganları attı. İsrail polisi, göstericilere atlı polis birlikleri ve güç kullanarak müdahale etti. Sivil polisler, en az 4 göstericiyi gözaltına aldı.

2.jpg

Polisin göstericilere müdahalesi sırasında çıkan arbedede bazı polisler, basın mensuplarına saldırdı. Polis, göstericileri güç kullanarak otoyoldan çıkardı ve yolu trafiğe açtı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN