İsrail meclisinden onay: Netanyahu kendisini ‘sağlama aldı’

İsrail meclisinden onay: Netanyahu kendisini ‘sağlama aldı’

İsrail’de yargı reformu kapsamında başbakanın görevden alınmasını zorlaştıran yasa tasarısı kabul edildi. Muhalefet, bu tasarıyı hakkında yolsuzluk davaları olan Başbakan Binyamin Netanyahu’nun kendisini korumak için çıkardığını söylüyor.

İsrail meclisinde düzenlenen oturumda Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin yargı reformu çerçevesinde sunduğu "başbakanın fiziksel veya psikolojik yetersizlik durumları dışında görevden alınmasını zorlaştıran yasa tasarısı" görüşüldü.

MAHKEME BİLE GÖREVDEN ALAMIYOR

47’ye karşı 61 oyla kabul edilen yasa çerçevesinde başbakanın görevini yapamayacak durumda olduğunun belirlenmesi, başbakanın bunu meclise bildirmesiyle veya kabinedeki bakanların en az dörtte üçünün onayıyla mümkün olacak.

Ayrıca söz konusu yasa tasarısıyla birlikte başbakanı görevden alma yetkisine dair Yüksek Mahkeme dahil yargının alacağı herhangi bir kararı da geçersiz sayılıyor, başbakanın fiziksel veya psikolojik yetersizlik durumları dışında görevden alınması engelleniyor.

Yasa tasarısına sert tepki gösteren muhalefet, bunun Netanyahu’nun yolsuzluk suçlamalarından korunması için çıkarıldığı savunuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN