İtalya'da akaryakıt fiyatları rekor kırınca hükümetten destek paketi geldi

İtalya'da akaryakıt fiyatları rekor kırınca hükümetten destek paketi geldi

İtalya’da akaryakıt fiyatları Şubat ayında rekor seviyede artarak 2 Euro’yu geçti. Bu nedenle hükümeti, artan elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarının ekonomi üzerindeki etkisini azaltmak için 5 ila 7 milyar Euro’luk bir destek paketi hazırlığı yaptığını bildirdi.

İtalya’da akaryakıt fiyatları Şubat ayında, 2014 yılında kaydedilen rekor seviyeleri aştı. İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı verilerinden derlenen bir çalışmaya göre self servis hizmetin bulunduğu istasyonlarda benzinin litre fiyatı ortalama 1,826 Euro’ya, istasyon görevlisinin bulunduğu istasyonlarda ise 1,958 Euro’ya yükseldi.

HÜKÜMETTEN DESTEK PAKETİ

Ülkedeki bazı akaryakıt istasyonlarında ise benzinin litre fiyatı 2 Euro’yu aşarken, motorinde ise litre fiyatı ortalama 1,838 Euro seviyesine çıktı.
Mario Draghi Başbakanlığındaki koalisyon hükümeti, artan elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarının ekonomi üzerindeki etkisini azaltmak için 5 ila 7 milyar Euro’luk bir destek paketi hazırlığı yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN