İtalyan istihbaratının başında ilk kez bir kadın var

İtalyan istihbaratının başında ilk kez bir kadın var

İtalya Başbakanı Mario Draghi yaptığı açıklamada, İstihbarat Güvenliği Departmanı (DIS) sorumlusu olarak Elisabetta Belloni'yi seçtiğini duyurdu. Belloni, böylelikle İstihbarat'ın başına getirilen ilk kadın oldu.

İtalya Başbakanı Mario Draghi yaptığı açıklamada, DIS sorumlusu olarak Elisabetta Belloni’yi seçtiğini duyurdu. Ülkede ilk kez bir kadının bu göreve geldiği ifade edildi. 1958 doğumlu Elisabetta Belloni'nin, ülkenin başkenti Roma'da bulunan eskiden sadece erkeklerin gidebildiği Massimiliano Massimo Enstitüsü'ne ilk defa kabul edilen kız öğrenciden biri olduğu belirtildi.

İLK KADIN OLDU

Ayrıca Belloni’nin, kariyerinde hızla yükselerek İtalya'nın en yüksek diplomatik görevi olduğu ifade edilen ve o zamandan beri elinde tuttuğu görevi olan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri rolündeki ilk kadın olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN